Judo / Chiţu a ratat medalia de bronz la CM de la Rio

Foto: Dan Bodea

Andreea Chiţu s-a clasat doar pe locul cinci la categoria 52 de kilograme, după ce a fost învinsă în lupta pentru medalia de bronz, la Campionatul Mondial de judo de la Rio de Janeiro. Sportiva pregătită de Florin Bercean a avut primul tur liber, iar în cel secund a trecut de Inna Cherniak (Ucraina).

În turul trei, Chiţu a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în finala grupei C a învins-o pe Marie Muller (Luxemburg), obţinând calificarea în semifinale.

În penultimul act al categoriei 52 de kilograme, românca a cedat în faţa reprezentantei gazdei CM, Erika Miranda, intrând astfel în lupta pentru medalia de bronz cu sportiva germană Mareen Kraeh, care o eliminase în turul doi pe cealaltă reprezentă tricoloră la categoria 52 de kilograme, Andreea Ionaş. Chiţu a fost învinsă însă prin ippon, după doar un minut de luptă, ratând medalia de bronz şi clasându-se pe locul cinci.

Luni, în prima zi a CM de la Rio de Janeiro, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi al categoriei 48 de kilograme, iar Carmen Bogdan în turul trei al aceleiaşi categorii.

Astăzi, România va fi reprezentată în concurs la categoria + 57 de kilograme  de Loredana Ohâi şi Corina Căprioriu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu