Judo / Căprioriu a făcut primul pas spre Rio

Corina Caprioriu a obținut medalia de bronz in cadrul turneului de Grand Prix de la Abu Dhabi / Foto: Dan Bodea

Judoka clujeană Corina Căprioriu a repurtat, joi, o victorie extrem de importantă în finala categoriei 57 de kilograme, din cadrul Grand Prix-ului de la Tashkent din Uzbekistan. Clujeanca a obţinut medalia de aur după ce a învins-o pe Camila Minakawa, din Israel. Căprioriu s-a impus în fața sportivei din Israel după două waza-ari.

Judoka legitimată la ”U” Cluj ocupă locul 12 în clasamentul mondial al categoriei 57 de kilorgrame însă, victoria de la Tashkent o duce mai aproape de olimpiada din Brazilia, din 2016. Tot joi, Andreea Chițu a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 52 de kilograme, trecând în finala de mongoleza Tsolmon Adiyasmbuu.

La Tashkent a mai intrat în luptă și Monica Ungureanu, la categoria 48 kg, însă a pierdut primul meci, contra israeliencei Shira Rishony. Monica Ungureanu este cea de a doua judoka din Cluj care aspiră la calificarea la olimpiadă. Turneul din Uzbekistan contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016 și este dotat cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari, iar la start şi-au anunţat prezenţa 282 de judoka din 42 de țări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu