JO / Mai sunt 100 de zile până la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă

O sută de zile au mai rămas până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia)

Rusia a prezentat miercuri, într-o atmosferă de sărbătoare, uniforma oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, iar în cursul serii este prevăzută o ceremonie la Moscova pentru a marca cele 100 de zile rămase până la ceremonia de deschidere a competiției.

Voluntarii s-au adunat în piața gării maritime din Soci, pe țărmul Mării Negre, etalând uniforma oficială a Jocurilor — un mozaic de culori vii, cu albastrul dominant — prezentată de comitetul de organizare în prezența noului președinte al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, conform imaginilor prezentate de televiziunea rusă.

”Uniforma nu este cea mai importantă, ci voluntarii, deoarece ei vor întruchipa imaginea Jocurilor Olimpice”, a declarat Thomas Bach în cursul unei ceremonii la care a fost prezent și francezul Jean-Claude Killy, președintele Comisiei de coordonare a Jocurilor. Voluntarii vor fi însărcinați, pe durata JO de la Soci (7-23 februarie 2014), cu întâmpinarea oaspeților, îndrumarea turiștilor și asigurarea altor sarcini, precum securitatea sau întreținerea.

”Au rămas 100 de zile până la debutul Jocurilor. Suntem convinși că aceste Jocuri vor fi impresionante, însă știm că aceste 100 de zile vor fi cele mai dificile pentru pregătiri”, a adăugat conducătorul CIO. O ceremonie este prevăzută miercuri seara la Moscova, unde sportivi, artiști și alți invitați vor asista la prezentarea, pe un ecran uriaș, “celui mai mare drapel interactiv al Rusiei”, în onoarea acestor Jocuri.

Președintele Vladimir Putin a făcut din Olimpiada de la Soci o prioritate națională, prin care dorește să prezinte fața modernă a țării sale. În acest scop au fost investite sume uriașe în lucrările de infrastructură, factura totală – estimată la 50 miliarde dolari – fiind cea mai ridicată din istoria Jocurilor Olimpice.

Distribuie:

Postaţi un comentariu