Internaționalul moldovean Iaser Țurcan a semnat cu Universitatea Cluj

FC Universitatea Cluj a transferat un fotbalist de 23 de ani, internațional moldovean. Iaser Țurcan este în acest moment cel mai bine cotat jucător din lotul alb-negrilor.

”U” Cluj continuă campania de achiziții. Ultimul sosit este Iaser Țurcan, fotbalist de 23 de ani, care a evoluat în sezonul precedent la Petrocub Hîncești, vicecampioana Republicii Moldova.

Noul jucător al Universității Cluj s-a născut la Atena și a făcut primii pași în fotbal la academia celor de la Zimbru Chișinău. A debutat la nivel de seniori pentru Dacia Chișinău, în sezonul 2016/2017. A mai jucat la Academia Chișinău și Dinamo Auto-Tiraspol, iar în 2019 a semnat cu Petrocub.

În același an, pe 21 februarie, Țurcan a debutat în naționala Moldovei, într-un amical cu Kazahstan și a adunat până în prezent 7 selecții. De altfel, Iaser Țurcan a fost o prezență constantă în naționalele de juniori și tineret ale Republicii Moldova.

Alături de Petrocub Hîncești a cucerit Cupa Moldovei în 2020. În sezonul trecut fotbalistul a evoluat în 39 de partide, în toate competițiile, pentru Petrocub, a marcat 10 goluri și a oferit 9 pase decisive.

Iaser Țurcan este mijlocaș central și este cotat de transfermarkt la 450.000 de euro. Astfel, moldoveanul este cel mai valoros jucător din lotul pregătit de Erik Lincar. Țurcan va evolua sub formă de împrumut la ”U” Cluj, gruparea ardeleană având prima opțiune pentru un transfer definitiv la finalul campionatului.

Țurcan este al doilea fotbalist moldovean care ajunge la Universitatea Cluj în ultimii ani. În sezonul 2019/2020, fundașul central Artur Crăciun, internațional de tineret la acea vreme, a bifat 18 apariții în tricoul lui ”U”, 17 ca titular.

”U” Cluj va debuta în noua ediție de campionat la începutul săptămânii viitoare, când este programat meciul cu ASU Poli Timișoara. Până atunci, oficialii grupării studențești speră să-l legitimeze și pe bulgarul Venelin Filipov, liber de contract.

Acesta are 30 de ani, evoluează fundaș lateral, și a mai jucat în România la FC Voluntari. Ultima echipă a bulgarului a fost Etar Târnovo cu care a retrogradat în liga a doua din țara natală, la finalul sezonului trecut.

Distribuie:

Postaţi un comentariu