Înotători băimăreni pe podium la Traversarea Tarniţei

Înotătorii maramureșeni au avut evoluții foarte bune la ”Traversarea Tarniței”

Două sportive de la Masters Gold Stars Baia Mare, Delia Kovacs şi Raluca Ungurean, au participat, la finele săptămânii trecute, la competiţia în ape deschise “Traversarea Tarniţei”, eveniment, ajuns la cea de a 7-a ediţie. Băimărencele au reuşit să urce pe primele două trepte ale podiumului în proba de 1500 m feminine, locul 1 fiind ocupat de Delia Kovacs, debutantă într-o astfel de competiţie, în timp ce pe poziţia a doua a sosit Raluca Ungureanu, o “veteran” a acestui concurs.

 

La “Traversarea Tarniţei” au participat şi alţi doi băimăreni, Andrei Alexandru Moldovan, la categoria 30-39 ani, care s-a clasat pe un onorabil loc 6 şi Victor Savu la categoria 50+, el reuşind să urce pe ultima treaptă a podiumului în proba de 1500 metri, acolo unde s-a înregistrat cea mai mare concurenţă.

 

“Este pentru prima oară când particip la un astfel de eveniment. Este o diferenţă mare între a înota în bazin şi a practica acest sport în ape deschise. Dacă în bazin orientarea este foarte uşoară nu acelaşi lucru putem spune despre lac. Însă organizatorii au avut grijă să ne ajute în această privinţă. Frânghia legată de balize se putea vedea şi sub apă, lucru care ne-a garantat un oarecare confort”, a punctat Delia Kovacs.

Distribuie:

Postaţi un comentariu