Încep meciurile din primul tur la Winners Open. Irina Begu și Patricia Țig, înlocuite cu Mihaela Buzărnescu și Jaqueline Cristian

Foto: Dan Bodea

Primul turneu WTA din istoria orașului Cluj-Napoca și singurul la ora actuală din România, programează, luni, 2 august, primele meciuri de pe tabloul principal, pe terenurile din cadrul complexului Winners Sports Club.

Un anunț important al organizatorilor este acela că Irina Begu (locul 81 WTA) și Patricia Țig (74 WTA) s-au retras din competiție, acestea fiind înlocuite cu Mihaela Buzărnescu (168 WTA), recent întoarsă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, respectiv Jaqueline Cristian (159 WTA).

Conform tragerii la sorți care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, cea mai bine clasată jucătoare română din circuitul mondial, Ana Bogdan (poziția 101 WTA), va întâlni în turul inaugural o jucătoare venită din calificări.

Irina Bara (116 WTA) se va lupta pentru un loc în turul secund cu Anna-Lena Friedsam (Germania, 119 WTA), iar Gabriela Ruse, care a primit un wild card din partea organizatorilor, o va întâlni pe Lesya Tsurenko (Ucraina, 179 WTA).

Mihaela Buzărnescu va debuta la Cluj contra bulgăroaicei Viktoriya Tomova (117 WTA), în timp ce Jaqueline Cristian se va duela cu Reka-Luca Jani (183 WTA), din Ungaria. Pe tabloul principal au acces grație wild card-urilor primite și Evelyne Tiron și Briana Szabo (1.391 WTA).

Tiron va juca cu Lara Arruabarena (Spania, 192 WTA), iar Szabo o va întâlni pe Katarzyna Kawa (Polonia, 143 WTA). Alte cinci sportive din România: Miriam Bulgaru, Gabriela Talabă, Vanessa Popa Teiușanu, Alexandra Dulgheru și Irina Fetecău vor juca luni, în calificări, pentru un loc pe tabloul principal.

”Este o mare onoare că am reușit să aducem acest turneu la Cluj. Am început anul trecut, când am invitat toate jucătoarele românce în timpul pandemiei la un turneu în sistem prize money. Acum, am reușit să facem acest pas mare spre circuitul oficial WTA.

Sperăm ca aceasta să fie prima din multele ediții pe care le vom găzdui la Winners Sports Club, locul în care de peste un deceniu promovăm tenisul, tinerele talente, susținem profesioniștii, dar și amatorii pasionați de tenis”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului.

Turneul de tenis Winners Open WTA250 are loc în 1-8 august și este dotat cu premii în valoare totală de 235.238 de dolari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu