Încă patru jucătoare au primit wild-card de participare la Transylvania Open

Foto: Dan Bodea

Briana Szabo, Andreea Prisăcariu, Ilinca Amariei şi Irina Fetecău au primit wild-card-uri din partea organizatorilor turneului de tenis Transylvania Open. Cele patru jucătoare vor încerca să profite de această oportunitate pentru a intra pe tabloul de calificări al turneului WTA 250.

Meciurile din calificări se vor disputa sâmbătă şi duminică (23-24 octombrie). Dintre cele 24 de jucătoare aflate la startul calificărilor, şase vor accede pe tabloul principal, a cărui tragere la sorţi are loc sâmbăta viitoare, pe 23 octombrie.

Clujeanca Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA, se întoarce într-un turneu din circuitul profesionist după ce în vară ea a primit wild-card pe tabloul principal la Winners Open. În vârstă de 15 ani, Briana va evolua în calificările turneului Transylvania Open, acolo unde va încerca să bifeze prima ei victorie în circuitul WTA.

Andreea Prisăcariu, 21 de ani, are 61 victorii la simplu înregistrate în acest an, trei finale ITF la simplu şi alte trei la dublu, un salt de peste 400 de locuri în clasamentul WTA la simplu (de pe 673 la începutul anului, pe 254 acum). Prisăcariu va evolua în calificările unui turneu WTA pentru a doua oară în carieră. Ea a mai luat startul la BRD Bucharest Open, în 2018, când a ajuns în turul doi al calificărilor.

Ilinca Amariei, campioana naţională la categoria Under-18 în 2020, va evolua pentru prima dată în carieră în calificările unui turneu WTA. Până acum, ea a jucat doar în turnee de categorie ITF, acolo unde printr-o serie de rezultate a reuşit să intre în clasamentul WTA.

Irina Fetecău, 25 de ani, a urcat anul acesta spre primele 200 de jucătoare ale lumii după ce a evoluat în calificările unor turnee puternice şi a jucat cele mai importante finale de până acum. În primăvară, Fetecău a jucat finala turneului de la Naples, Florida (ITF 25K), iar săptămâna următoare a ajuns în semifinale la Bonita Springs (ITF 100K), venind din calificări.

Turneul de tenis Transylvania Open WTA250 va avea loc în perioada 25-31 octombrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu