HCM Baia Mare e pregătită de startul Ligii Naţionale

HCM Baia Mare

HCM Baia Mare a câştigat, cu 34-24 (18-9), meciul cu HK Slovan Duslo Šala şi a terminat turneul de la Olomouc (Cehia) pe primul loc cu punctaj maxim. În precedentele partide, elevele lui Costică Buceschi s-au impus cu 42-24 în faţa grupării Zora Olomouc şi cu 32-16 în meciul cu austriecele de la Wiener Neustadt.
Odată cu această competiţie, vicecampioanele au încheiat seria partidelor amicale şi vor începe acum o pregătire centralizată pentru debutul în Liga Naţională, dar şi pentru meciurile din turneul preliminar al Champions League.
Tehnicianul Costică Buceschi s-a declarat mulţumit de meciurile amicale pe care le-a disputat în Slovacia, Austria, Germania şi Cehia, dar a mărturisit că mai sunt multe de pus la punct în ceea ce priveşte omogenitatea echipei.
„Am jucat cu echipe de toate nivelurile, de la unele foarte bune, la unele slăbuţe. Am avut jocuri în care am făcut ceea ce trebuia, cum ar fi cele cu Byasen şi Metz, dar am avut şi partide mai puţin reuşite, cu Hypo Viena sau Thüringer. Ca o cloncluzie, ne lipseşte încă omogenitatea, mai ales că am avut şi destul de multe jucătoare accidentate. Diniş a jucat un singur meci, pe Szucs am folosit-o mai mult în apărare, pentru că nu este în forma cea mai bună, Gieger nu e nici ea complet refăcută, iar Renata Ghionea a rămas acasă, acuzând o durere la umăr. Sperăm că toate aceste fete vor fi apte până la începutul Ligii Naţionale, în aşa fel încât să putem face un nucleu de jucătoare pentru meciurile din Liga Campionilor”, a precizat antrenorul vicecampioanelor.

Liga Naţională va fi mult mai echilibrată

Buceschi este de părere că în acest an Liga Naţională va fi mult mai echilibrat, putând apărea oricând surprize.
„Vom avea un campionat mult mai disputat. Nu putem spune de la început nici care este echipa va retrograda, dar nici care e principala favorită la titlu. Toate echipele s-au întărit, iar multe dintre ele au schimbat şi antrenorii, astfel încât datele problemei, faţă de sezonul trecut, s-au modificat. În plus avem şi un sistem nou de competiţie, cu play-off şi play-out, care aduce şi el un plus de intrigă. Totul va trebui calculat mult mai bine, iar câştig de cauză vor avea echipele care vor reuşi să îşi păstreze jucătoarele apte fizic până la final”, crede Buceschi.
Tehnicianul vicecampioanei spune că cel puţin 6 echipe se vor bate pentru locurile fruntaşe, acestea fiind Braşovul, Clujul, Brăila, Zalăul, Romanul şi, nu în ultimul rând, HCM Baia Mare. Antrenorul băimărencelor vede şi alte grupări incomode, capabile să producă suprize, cum ar fi Constanţa, CSM Bucureşti sau Deva.

Viborgul va veni foarte motivată în Baia Mare

Meciurile din Champions League sunt cele mai importante partide din această toamnă, pentru echipa băimăreană, iar pregătirea acestor confruntări a intrat pe ultima sută de metri.
„Am vorbit cu mai mulţi antrenori la turneul din Germania, antrenori care au jucat cu Viborg şi am aflat că au o echipă de temut, mai ales după transferurile din această vară. Din păcate nu am reuşit să vedem niciun joc de-al lor, pentru că nu au participat la turnee în Europa, ci au jucat mai mult în zona scandinavă. Ele însă au făcut rost de o înregistrare a jocului nostru cu Byase şi mai mult ca sigur că îl vor analiza temeinic”, a declarat Buceschi.
Viborgul va veni cu siguranţă extrem de motivată la Baia Mare pentru că, din câte se pare, bugetul echipei pentru acest sezon este condiţionat de participarea în Champions League, astfel că danezele sunt obligate să se califice în grupe.

Foto (c) hcmbaiamare.ro

Distribuie:

Postaţi un comentariu