HCM Baia Mare debutează, în premieră, în grupele Champions League

HCM Baia Mare (Melinda Geiger)

Duminică, 6 octombrie, de la ora 16:00 (ora României), HCM Baia Mare va debuta, în premieră, în grupele Ligii Campionilor. Prima partidă a elevelor lui Costică Buceschi va fi găzduită de sala sporturilor “Wiedigsburghalle” din Nordhausen, adversară fiind campioana Germaniei, Thüringer HC. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 2.
Adversara HCM-ului este antrenată de fraţii Herbert şi Helfried Müller, doi tehnicieni de origine română, şi are în componenţă 5 jucătoare din naţionala Germaniei şi 8 straniere provenite din Spania, Austria, Slovenia, Olanda, Cehia şi Slovacia. Thüringer este o echipă masivă care are în componenţă 4 jucătoare de peste 186 cm. Cea mai înaltă este Franziska Mietzner (194 cm), evoluează pe posturile de inter stânga sau pivot şi a fost transferată în vară de la Frankfurt.
“Vom juca împotriva unei echipe foarte bune. Thüringer are o poartă foarte bună, apărată de goal-keeperii naţionalei Germaniei, au pivoţi foarte puternici şi o linie de 9 metri masivă. Este o echipă de forţă, cu jucătoare foarte înalte şi puternice. Atuul nostru… va fi dorinţa mai mare de a ne demonstra valoarea. Nu avem ce pierde şi pornim de la statutul de “buturugă mică”, astfel că vom juca fără presiunea unui obiectiv”, a declarat antrenorul băimărean Costică Buceschi.
Vicecampioanele României vor pleca spre Germania sâmbătă (5 octombrie) dimineaţa, cu un charter, fiind însoţite de un grup restrâns de suporteri.

Foto (c) Bogdan Groza

Distribuie:

Postaţi un comentariu