HCM Baia Mare debutează în Liga Naţională

HCM Baia Mare e pregătită pentru o nouă provocare, să cucerească primul titlu din istorie

Vicecampioanele României din sezonul trecut al întrecerii interne de handbal feminine, HCM Baia Mare, dispută joi, prima partidă din noul campionat. Adversara elevelor lui Costică Buceschi și Magda Kovacs întâlnesc de la ora 17.00, în deplasare, pe CSU Neptun. Băimărencele au gânduri mari pentru noul sezon. Chiar dacă nimeni nu o spune răspicat, toată lumea nutreşte speranţe că HCM-ul va aduce, în Baia Mare, în 2014, primul titlu naţional din istoria clubului, Lupta se anunţă însă una aprigă.

Adversara maramureșencelor, CSU Neptun Constanţa, a revenit în 2013 în Liga Naţională după o pauză de un an, iar lotul de jucătoare cuprinde câteva handbaliste  experimentate, precum Alla Sheiko (componentă a naţionalei Ucrainei), Andreea Tâlvâc Enescu, Mirela Toma, Mihaela Petrescu sau Oana Ionescu. HCM Baia Mare a plecat încă de miercuri spre malul Mării Negre. Deplasarea s-a făcut cu avionul până la Bucureşti, iar din capitală vicecampioanele au plecat cu autocarul până la Constanţa.

Singura jucătoare indisponibilă pentru această partidă este Geta Diniş Vârtic, nerecuperată încă după o accidentare suferită la turneul de pregătire din Germania. La sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, de la ora 17:00, maramureșencele vor juca în sala Rapid din Bucureşti meciul din Supercupa României, cu ”U” Jolidon Cluj-Napoca. Luna trecută, HCM Baia Mare a disputant nu mai puţin de 15 meciuri de pregătire, la turneele din Baia Mare, Germania, Slovacia şi Cehia.

Vicecampioanele au reuşit 10 victorii, dar au pierdut 5 partide, în faţa unor adversari puternici, precum Thuringer şi Hypo Viena. Pe de altă parte însă, elevele lui Costică Buceschi s-au impus în faţa unor forţe ale handbalului European, precum campioana Franţei, Metz, sau viecampioanele Norvegiei, de la Byasen. ”Cred că suntem aproape de momentul în care echipa va fi cu adevărat încheghată, iar meciul de la Constanța poate fi edificator în acest sens”, a declarant la plecare Costică Buceschi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu