Handbaliștii de la Universitatea au început pregătirile pentru Liga Națională

Echipa de handbal masculin Universitatea Cluj a marcat ieri debutul pregătirilor pentru noul sezon, unul în care „studenții” vor evolua din nou în Liga Națională.

Conștienți că prezența pe prima scenă va fi o misiune deloc ușoară, sportivii, conducerea tehnică și cea administrativă pornesc la drum cu speranță și încredere într-o comportare meritorie în noua ediție a Ligii Naționale de handbal masculin. Vladimir Vojvodic este antrenorul care a condus în sezonul trecut pe „U” Cluj spre promovare și tot el este cel care și-a asumat noul drum în prima ligă.

„Am o echipă tânără la dispoziție. Anul trecut am jucat în liga secundă cu o parte din băieți. Ei și-au dorit să joace în prima ligă și cred că pot juca în prima ligă. Acum avem o echipă mai bună, avem 3-4 jucători din Liga Zimbrilor și încercăm să facem ceva bun pentru Universitatea Cluj.

Nu am jucători puternici, însă am jucători rapizi, iar eu îmi doresc să joc în viteză. Cred că putem surprinde, băieții sunt buni și își doresc să fie aici. Vreau să jucăm bine și să ne luptăm în prima ligă”, a declarat antrenorul Vladimir Vojvodic, pentru site-ul oficial al clubului.

Handbaliștii de la „U” Cluj s-au declarat la rândul lor dornici să dovedească faptul că promovarea a fost un eveniment meritat și să confirme prestația bună din liga secundă.

„Mă bucur să fac parte din acest proiect. E o echipă tânără și ambițioasă. Eu îmi doresc să mă integrez cât mai repede, să fim toți sănătoși, să ne omogenizăm și să facem meciuri bune în perioada de pregătiră. Sperăm să ne bucurăm împreună de spectacol la începutul sezonului. Probabil pentru unii e o surpriză că sunt aici, însă contează mai puțin ce crede lumea.

Eu cred în acest proiect, îmi doresc ca orașul să aibă o echipă de handbal competitivă, care să crească de la an la an. Va fi greu, suntem conștienți. Avem mult mai mult de lucru decât alții, dar o să luăm fiecare meci în parte și sper că vom face meciuri frumoase și cu ajutorul spectatorilor”, a spus și internaționalul Ionuț Ramba.

„Sunt mulțumit că ni s-au alăturat câțiva jucători cu experiență și cred că putem să mergem din ce în ce mai sus. Sigur, în primul an trebuie să ne menținem în Liga Zimbrilor, un obiectiv foarte dificil dar în acelați timp foarte posibil cu jucători români și jucători tineri.

Singurul străin pe care sper să reușim să îl aducem aici este băiatul antrenorului, Janja Vojvodic, un jucător care a făcut parte din lotul lui Vardar Skopje. Și da, cred că avem români foarte buni și clujeni foarte buni la handbal. Aș vrea ca suporterii să știe că muncim din greu și că o să luptăm la fiecare meci ca și când ar fi o finală. Vom da totul pe teren”, a completa managerul Liviu Hossu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu