Handbal / Victoria caracterelor

Campioană mondială de juniori, Alexandra Dindiligan (foto, în alb) a marcat golul victorie pentru Universitatea Cluj în faţa Coronei Braşov (scor 28-27) / Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de handbal a CS Universitatea Cluj a obţinut prima victorie din noua ediţie a Ligii Naţionale, scor 28-27, în confruntarea cu Corona Braşov. Cotată cu a treia şansă la câştigarea campionatului inetrn, echipa vizitatoare a primit o replică surprinzător de dârză din partea mult mai tinerelor sportive pregătite de Carmen Amariei.

Astfel, diferenţa de experienţă nu s-a simţit deloc pe parchetul Sălii Polivalente, acolo unde clujencele au jucat de la egal la egal cu Corona. La pauză, oaspetele aveau un avantaj minim pe tabelă, scor 12-13, dar clujencele au continuat să creadă în şansa lor şi nu au făcut pasul înapoi. Susţinute de un public, atât cât a fost, entuziast, handbalistele de la ”U” au mers cap la cap cu oponentele lor, reușind la un moment dat să pună o diferență de trei goluri pe tabela de scor.

În minutul 60 (ultimul al meciului) Corona a reușit să restabilească egalitatea la 27. A urmat un contraatac fulgerător al ”studentelor” și Florina Chintoan a fost faultată pe linia de 7 metri. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de campioana mondială la juniori, Alexandra Dindiligan, care a adus astfel, prima victorie pentru Universitatea, un succes la care puțină lume se aștepta. Laura Popa cu 6 goluri, Paraschiv, Dindiligan şi Ivan, toate cu câte 5 goluri, au fost principalele marcatoare pentru “U”.

Etapa viitoare Universitatea va evolua în deplasare, la Cisnădie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu