Galerie foto/ ”U” Jolidon Cluj pierde la scor în fața vicecampioanei HCM Baia Mare

Florina Chintoan (foto prim plan) a dus o luptă oarbă cu apărarea băimărencelor care nu i-a dat prea multe ocazii de a marca (Foto: Dan Bodea)

”U” Jolidon Cluj nu a reușit surpriza în fața formației HCM Baia mare, clujencele fiind învinse cu scorul de 31-23 de fosta reprezentantă a României în grupele Ligii Campionilor. „Studentele” nu au reușit să găsească soluții la apărarea agresivă și la schemele ofensive ale băimărencelor, care și pe fondul unui joc foarte slab în prima repriză al gazdelor au reușit o victorie lejeră ce le repune în fotoliul de lidere ale Ligii Naționale.

Prima repriză a reprezentat un fiasco total pentru clujencele antrenate de Horațiu Pașca. Primul gol al lui ”U” a venit după mai bine de 7 minute de joc, când scorul era deja 7-0 pentru băimărence, la avantaj contribuind și fosta „galactică” a Oltchimului, portărița Paula Ungureanu, care a reușit un gol din poartă în poartă.

După 10 minute de joc, tabela arăta 9-2 pentru echipa oaspete, clujencele reușind să marcheze un singur gol din acțiune și unul din lovitură de la 7 metri. Numeroasele ratări ale extremei Andreea Tetean și ale Mihaelei Ani-Senocico au făcut ca scorul să ia proporții, la pauza mare tabela indicând o diferență de 10 goluri, 8-18 pentru HCM Baia Mare.

În repriza secundă, clujencele au reușit să mai reducă din diferență pe fondul unei mai bune concentrări pe faza de atac dar și a relaxării instaurate în tabăra băimărencelor, Chiar dacă handbalista HCM-ului, Luciana Marin, a continuat să marcheze la aproape fiecare fază de atac la care a avut mingea, elevele lui Horațiu Pașca au strâns rândurile și s-au apropiat la 5 goluri (20-25 în minutul 47). La acest scor, interul clujencelor, Laura Popa, putea să-și readucă echipa în joc, însă o ratare de pe semicerc la scorul de 20-25 a părut să reprezinte momentul psihologic al meciului. După această ratare, clujencele nu au mai înscris timp de 10 minute și au primit 4 goluri consecutive, scorul final fiind 23-31 pentru HCM Baia Mare.

Cea mai bună marcatoare a meciului a fost handbalista lui HCM, Luciana Marin, autoare a 7 goluri, în timp ce de la ”U” Jolidon s-au remarcat Vintilă (6 goluri), Chintoan și Senocico (ambele cu câte 5 goluri).

Cu această victorie, HCM Baia Mare revine pe primul loc în Liga Națională, cu 27 de puncte,  în timp ce Universitatea Jolidon Cluj ocupă poziția a șasea, ultima care permite accederea în play-off, cu 17 puncte. În etapa următoare, clujencele se vor deplasa în Capitală, pentru meciul cu CSM București din data de 14 ianuarie.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=337]

Distribuie:

Postaţi un comentariu