Handbal / ”U” Alexandrion schimbă „vechea gardă”, Amariei e şefa

Carmen Amariei este noul antrenor al echipei "U" Alexandrion Cluj / Foto: Dan Bodea

Ceea ce părea doar un zvon s-a adeverit. Căpitanul și simbolul echipei feminine de handbal, Mihaela Ani Senocico, a părăsit gruparea universitară și va evolua până în 2017 la CSM Cetate Deva. Handbalista care și-a petrecut aproape întreaga carieră la Universitatea și era unul dintre cei mai iubiți și respectați sportivi ai clujului, de către suporteri.

Mihaela Ani Senocico / Foto: dan Bodea

Mihaela Ani Senocico / Foto: dan Bodea

Seno este a doua jucătoarea, după Florea, care părăsește formația clujeană. Nici antrenorul Ioan Ani Senocico nu a scăpat. Rezultatele neconvingătoare din prima parte a campionatului i-au fost fatale, acesta fiind înlocuit cu Carmen Amariei. Fosta handbalistă a Universității este la a doua experiență pe banca tehnică, după ce în sezonul trecut a pregătit-o pe SCM Craiova.

Amariei a fost una dintre cele mai apreciate handbaliste ale Clujului până în 2007 când a fugit de la echipă cu doar câteva ore înaintea meciului cu Rapid București, din chiar prima etapă a campionatului 2007/2008. În vara anului 2012 a fost în centrul unui alt scandal, fiind acuzată de conducerea clubului Terom Iași că ar fi fugit de la echipă, iar finanțatorul a cerut despăgubiri de 30.000 de euro.

Carmen Amariei rămâne însă, una dintre cele mai importante figuri din handbalul feminin românesc. Pe lândă Universitatea Cluj a mai evoluat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Besancon (Franța), Randers (Danemarca), Slagelse (Danemarca), Rulmentul Brașov, FHK Handbold (Danemarca), Hypo Viena (Austria) și Viborg (Danemarca). Are în palmares două trofee ale Ligii Campionilor cucerite în 2005 şi 2007 cu Slagelse.

Distribuie:

Postaţi un comentariu