Handbal / ”U” Alexandrion, încă o dovadă de voinţă

Florina Chintoan a contribuit din plin la succesul echipei sale "U" Alexadrion în faţa Dunării Brăila, scor 25-24

Handbalistele de la Universitatea Alexadrion Cluj au obţinut, sâmbătă, o victorie importantă, scor 25-24, în faţa formaţiei HC Dunărea Brăilă, într-un meci din cadrul etapei a XVII-a a Ligii Naţionale. Aşa cu o arată şi scorul final, partiva a fost una de mare luptă şi a avut momente de dramatism, clujencele pregătite de Carmen Amariei reuşind la capătul unei evoluţii foarte bune să-şi adjudece meciul în care porneau cu şansa a doua, dată fiind diferenţa din clasament dintre cele două formaţii.

„Studentele” au luat meciul în serios încă din primele minute, iar atitudinea „războinică” de care vorbea Amariei în luna decembrei, la instalarea în funcţia de antrenor principal, s-a reflectat cel mai bine în înfruntarea cu trupa de la Dunăre. Laura Opa şi Cristina Laslo, cu 7, respectiv 5 goluri marcate, au fost principalele marcatoare al ardelencelor, iar Ana Maria Măzăreanu a făcut adevărate minuni între buturi.

De altfel evoluţia portăriţei a fost lăudată şi de exigenta antrenoare a universitarelor. „Apărarea a fost extraordinară, Măzăreanu ne-a uimit pe toți și a ridicat de atâtea ori sala în picioare. Comunicarea dintre fete și faptul că își doresc să realizeze lucruri mărețe cu această echipă s-a văzut foarte bine în jocul nostru de astăzi”, a declarat la finalul partidei Carmen Amariei.

Succesul obţinut în faţa Dunării Brăila este doar al patrulea stagional, dar este unul care le readuce pe fetele lui Amariei în lupta pentru ocuparea unui loc în play-off (poziţiile 1-8), chiar dacă în acest moment diferenţa dintre „”U” Alexandrion şi HCM Râmnicu Vâlcea, ocupanta locului 8, este de 6 puncte. Următorarea partidă de campionat pentru clujence va avea loc sâmbătă, 7 februarie, de la ora 15.00, în deplasare la HC Zalău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu