Handbal / România va înfrunta două campioane mondiale

Calificată neîntrerupt la turneele finale ale Campionatului Mondial de handbal feminin, reprezentativa României va întâlni două foste campioane ale lumii / Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de handbal a României va evolua în grupa D la Campionatul Mondial din Danemarca, organizat între 5 și 20 decembrie. Potrivit tragerii la sorți ”Tricolorele” vor înfrunta reprezentativele similare ale Norvegiei, Spania, Rusia, Puerto Rico şi Kazahstan.

Cu patru titluri mondiale în palmares (2001, 2005, 2007 și 2009), Rusia este favorita grupei, urmată într-un clasament neoficial al ”favoritelor” de Norvegia (campioană mondială în 1999 şi 2011 şi campioană europeană şi olimpică en-titre) şi România.

Meciurile din Grupa D se vor desfăşura la Frederikshavn, iar echipele clasate pe primele patru locuri ale fiecărei grupe se vor califica în optimile competiţiei. România va debuta în ediţia din acest an a Campionatului Mondial la data de 5 decembrie, cu Puerto Rico, iar pe 7 decembrie „Tricolorele” vor înfrunta formaţia Kazahstanului.

A doua zi România va întâlni Spania, după care va urma disputa cu Norvegia, din 10 decembrie. Ultima partidă a handbalistelor noastre, în faza grupelor, se va disputa în 11 decembrie împotriva Rusiei. România s-a calificat la turneul final după un baraj cu Serbia, învingând cu 32-26 în deplasare şi pierzând cu 24-28 la Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu