Handbal / România a suferit la Cluj, dar merge la mondiale

Foto: Dan Bodea
11011255_878318702240982_4855843208607627016_n

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de handbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din Danemarca. Învingătoare a manșa tur a barajului cu reprezentativa similară a Serbiei, scor 32-26, ”Tricolorele” au pierdut manșa secundă (24-28), disputată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, dar a obținut biletele pentru mondialul nordic, grație scorului general 56-54.

suporteri_romania

Foto: Dan Bodea

Într-o atmosferă demnă de marile competiții internaționale, handbalistele ”tricolore” au trebuit să se întrebuințeze serios pentru a trece de vicecampioana mondiala în exercițiu. Fără presiune în returul contra României, sârboaicele au jucat cu mult elan și au fost în avantaj în prima parte a confruntării, dar Cristina Neagu și compania au intrat la pauză având un gol avans (12-11).

oana manea accidentare

Foto: Dan Bodea

Actul secund a devenit cu adevărat dramatic după accidentarea Oanei Manea. Pivotul României a primit o lovitură puternică în zona gâtului și are grave probleme de respirație. Sârboaicele au profitat și au pus stăpânire pe joc, iar cu 10 minute înaintea finalului aveau un avans de 5 goluri, periclitând calificarea echipei noastre. Soarta calificării s-a decis în câteva zeci de secunde.

chintoan romania

Foto: Dan Bodea

În minutul 50 Eliza Buceschi a ratat o aruncare de la 7 metri, dar a urmat parada Denisei Dedu, care a oprit o acțiune care putea mări diferența de pe tabelă la 6 goluri în favoarea sârboaicelor. Reușitele lui Ardean Elisei și Neagu au readus România în joc și, în ciuda înfrângerii, au adus liniștea pe parchetul Polivalentei clujene, ”Tricolorele” obținând a 22-a calificare la un turneul final de Campionat Mondial, fapt unic în lume.

romania steag

Foto: Dan Bodea

Cea mai bună marcatoare a României a fost Cristina Neagu, cu 7 goluri (două din aruncări de la 7 metri), iar la succesul României a contribuit cu un gol și pivotul echipei Universitatea Alexandrion Cluj, Florina Chintoan. Turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin va avea loc în Danemarca, în perioada 5-20 decembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu