Handbal/ Potaissa Turda a făcut un meci uriaş cu HCM Constanţa

Potaissa Turda a obţinut un egal cât o victorie în faţa campioanei HCM Constanţa

Potaissa Turda a obţinut, duminică, un punct uriaş în disputa cu HCM Constanţa, campioana en-titre a României la handbal masculin. Meciul programat în cadrul etapei a V-a a început foarte prost pentru formaţia clujeană care a fost sucrlasată în prima jumătate a confruntării, când tabela de marcaj indica 13-8 în favoarea dobrogenilor.

Gazdele au început foarte avansat meciul, iar tactica le-a fost citită foarte uşor de tehnicianul de la malul mării. Nici de la 7 metri nu au reuşit elevii lui Horaţiu Gal să marcheze. Treptat gazdele și-au revenit și au reușit să echilibreze partida.

Și repriza a doua a început cu multe greșeli în dreptul Potaissei astfel că, HCM-ul a reușit să se desprindă la 7 goluri diferență, scor 15-8, după numai patru minute de joc. A urmat revirimentul turdenilor care au închis perfect spațiile de joc, iar portarul Szopka a avut o serie de intervenții foarte bune în fața atacurilor echipei campioane.

Cu fiecare fază de atac Potaissa a reușit să se apropie de adversari, iar ultimele 15 minute de joc au fost un galop după egalare. S-a terminat 23-23 și Potaissa Turda este alături de HCM Constanța neînvinsă după cinci etape disputate din actualul campionat. Dediu cu 10 goluri, Câmpan și Adomnicăi cu câte patru reușite, au fost cei mai buni marcatori de la gazde, în vreme ce de la HCM s-a remarcat Toma cu cinci goluri marcate.

HCM și Potaissa Turda conduc în clasamentul Ligii Naționale, ambele cu câte 11 puncte, urmate de vicecampioana en-titre, Știința Bacău cu 10 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu