Handbal / Potaissa și-a luat gândul de la medalii

Învinși la 9 goluri diferență de Dinamo, în primul meci al finalei mici a Ligii Naționale, handbaliștii de la Potaissa Turda și-au luat gândul de la medalii / Foto: Dan Bodea

Handbaliștii de la Potaissa Turda au cedat categoric meciul 1 din finala mică a Campionatului Național, scor 26 – 35 în fața celor de la Dinamo București. Înfrângerea categorică și sistemul de disputare a finalei mici, se declară câștigătoare echipa care învinge în două dintre cele trei partide programate, îi transformă pe bucureșteni în favoriți clari la câștigarea medaliilor de bronz ale Ligi Naționale, ediția 2014/2015.

Ceva mai puțin de 10 minute au reușit gazdele de la Potaissa să facă față jocului în forța al vizitatorilor, după care roș-albii au început să se distanțeze pe tabela de marcaj, intrând la cabine la adăpostul a șase goluri, scor 12-18. Clujenii au echilibrat disputa în repriza a doua, adjudecată și aceasta de Dinamo cu 17-16, însă, nu au putut stopa elanul ofensiv al bucureștenilor care au câștigat cu un avans de 9 goluri.

Meciul doi al finalei mici va avea loc la București, joi 28 mai. Dinamo București a încheiat sezonul regulat al Campionatului Național de Handbal Masculin pe locul 3, în timp ce Potaissa Turda a intrat în Play-off de pe ultima poziție (locul 8). În turul campionatul regulat, Potaissa a pierdut la București cu 20 – 26, însă la Turda elevii antrenorului Horaţiu Gal s-au impus cu 29 – 21.

Distribuie:

Postaţi un comentariu