HANDBAL / Potaissa, acuzată că a „furat” doi juniori din curtea Universităţii

Alexandru Laslo este unul dintre cei mai valoroşi handbalişti din Cluj / Foto: Dan Bodea

Sportul clujean e zguduit de un nou scandal. Oficialii de la „U” Transilvania îi acuză pe şefii Potaissei Turda că au „furat” din curtea universitară doi juniori de mare perspectivă: Roland Talmaier şi Alexandru Laslo.  Cei doi s-au încoronat vicecampioni naţionali în acest an cu echipa de juniori II a Universităţii Transilvania. Talmaier a fost ales în echipa turneului şi a fost desemnat cel mai bun inter dreapta.

„Echipa din Turda încearcă să ne fure o parte din jucătorii tineri. Lucrează pe căi total incorecte. Pe doi ni i-au furat deja. Este vorba de Talmaier şi Laslo, care aveau contracte semnate cu „U” pe cinci ani de zile. Talmaier mai are doi ani, iar lui Laslo îi expiră angajamentul în acest an. Am făcut apel la Federaţie, vom vedea ce se poate rezolva. Dacă nu ajungem la o înţelegere, vom cere suspendarea celor doi. Cei de la Potaissa dacă erau corecţi trebuiau să ne plătească grila de formare, care pe an poate să ajungă şi la 2.000 de euro, federaţia decide acest lucru”, a declarat Călin Hossu, managerul Universităţii.

Contactat telefonic, Horaţiu Gal, antrenorul Potaissei, a refuzat să comenteze subiectul în cauză.

Şomlea, vândut cu 12.500 de euro

Un alt jucător care a ales să plece de la Cluj a fost Ramon Şomlea, care s-a transferat la HCM Constanţa. Internaţionalul de tineret a fost declarat cel mai bun handbalist de la Campionatul European din Suedia. „Nu am avut cum să-l ţinem pe Şomlea, este cel mai bun jucător la vârsta lui (18 ani). La presiunea Federaţiei a trebuit să-l cedăm. Şi el a vrut să plece, ţinând cont că la Cluj a fost neplătit de mai mult timp.12.500 de euro am luat de pe urma transferului său, o sumă destul de bună pentru un jucător de vârsta lui. Dacă HCM decide să-l împrumute undeva, ni-l dă nouă, conform înţelegerii verbale dintre cele două cluburi”, a dezvăluit Hossu.

„U” Transilvania devine „U” Cluj

„U” Transilvania a retrogradat în eşalonul secund anul trecut. Oficialii clujeni au decis să schimbe numele echipei în Universitatea Cluj, ţinând cont că Banca  Transilvania, unul dintre sponsori, şi-a retras sprijinul financiar. „Echipa se va numi Universitatea Cluj. Am pornit pe un nou drum, cu elan tineresc. Avem în lot 20 de jucători, pe câţiva i-am luat de la juniorii 1 ai Fundaţiei „U” Transilvania, pe alţii de la Baia Mare, plus cei care au rămas de la vechea echipă. Încercăm să câştigăm fiecare meci şi să promovăm în Liga Naţională. Nu acesta este însă principalul obiectiv, ci consolidarea echipei. Din punct de vedere financiar, situaţia nu e tocmai roză, dorim să atragem sponsori. Chiar şi aşa, am înercat să fim cu salariile la zi, băieţii au semnat contracte pe 5-6 ani”, a mărturisit Mircea Petruş, preşedintele secţiei de handbal masculin al CS Universitatea Cluj.

„U” Cluj a debutat cu dreptul în Divizia A. „Studenţii” au măturat pe jos cu CSS Sighişoara, scor 57-31 (26-11). Sâmbătă, universitarii primesc vizita celor de la Naţional Sighişoara, partidă care va avea loc la Sala Sporturilro „Horia Demian”, de la ora 13.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu