Handbal / Potaissa a câștigat primul duel din play-off

Medaliați cu bronz în ediția trecută de campiona, handbaliștii de la Potaissa Turda s-au impus, miercuri, cu 26-23 în fața celor de la HC Odorhei, în primul meci din play-off-ul Ligii Naționale / Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda s-a impus, miercuri seară, cu scorul de 26-23 în primul meci din faza play-off a Ligii Naționale în fața formației HC Odorhei. Cele două echipe s-au întâlnit și în ultimul meci din sezonul regulat al întrecerii interne, formația din Odorhei câștigând atunci și asigurându-și locul întâi în clasamentul primei părți a campionatului.

În play-off lucrurile au stat diferit, chiar dacă meciul a fost extrem de echilibrat. Echipele au mers cap la cap până în minutul 20 când vizitatorii au preluat conducerea cu 12-11. Au urmat o perioadă confuză în care cele două combatante au reușit foarte greu să puncteze, iar la pauză tabela de scor indica din nou egalitate (13-13). Turdenii au început foarte bine actul secund și s-au desprins repede la două goluri diferență, iar în minutele 40 și 43 s-a înregistrat cea mai mare diferență de scor (4 goluri) în favoarea clujenilor, scor 20-16, respectiv 21-17.

Echipa din Odorhei și-a amintit că a terminat sezonul regulat pe primul loc și a forțat să revină în joc. Ambele formații au avut momente bune și mai puțin inspirate, însă, la final elevii lui Horațiu Gal s-au impus ci scorul de 26-23 și așteaptă confruntarea a doua din play-off. În această fază a competiției se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide, echipele învingătoare urmând să se califice în semifinalele Ligii Naționale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu