Handbal / Oficialii ”U” Jolidon susţin că nu sunt probleme de la echipă

Handbalistele de la "U" Jolidon au primit încă un set de promisiuni din partea conducerii CS Universitatea, că problemele cu care se confruntă vor fi rezolvate / FOTO: Dan Bodea

Actualul sezon este de departe cel mai agitat şi tensionat pentru echipa feminină de handbal ”U” Jolidon Cluj. Tehnicienii formaţiei, Horaţiu Paşca şi Ioan Ani Senocico au primit directive clare să reîntinerească echipa, dar li s-au trasat şi obiective concrete în Liga Naţională şi cupele europene, calificarea în play-off-ul întrecerii interne şi accederea în sferturile de finale a Cupei EHF, ţinte atinse în ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă gruparea studenţească.

Handbalistele sunt nemulţumite că sau adunat restanţe financiare importante şi s-a spus că fetele ar fi refuzat să facă deplasarea la Sebeş pentru a onora invitaţia clubului HCM Alba Sebeş de a participa la un turneu de pregătire. Directorul sportiv Cosmin Sălăjan dezmite însă, aceste lucruri.

„La Sebeş nu avea niciun sens să ne prezentă din cauză că avem foarte multe jucătoare accidentate şi alte câteva fete la loturile de tineret, acestea sunt motivele pentru care nu vom juca la turneul de la Sebeş. Restanţele financiare nu sunt atât de mari cum s-a mai scris, de fapt chiar s-a achitat o parte importantă din bani”, a declarat Sălajan.

Handbalistele au avut, miercuri, o întâlnire cu directorul CS Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu, pentru a discuta despre viitorul echipei. La finalul întâlnirii desfăşurate cu uşile închise, Vasu a spus: „A fost o discuţie cât se poate de amicală, nu se pune problema ca fetele să fie în grevă sau să lipsească de la antrenamente şi de la jocurile de pregătire. Ele sunt sportive şi ştiu foarte bine că au nevoie de pregătire. Nu le ajută dacă nu fac antrenamente”, a comentat directorul CSU.

Pe de altă parte digisport.ro susţine că majoritatea handbalistelor şi-au depus memorii la Federaţia Română de Handbal pentru a deveni jucătoare libere de contract. Tot din cauza restanţelor financiare, în iarnă Mihaela Tivadar a decis să părăsească gruparea clujeană, semnând ulterior cu SCMU Craiova.

Distribuie:

Postaţi un comentariu