Handbal / Minaur, două meciuri de verificare cu Odorhei

Până să se reia campionatul Minaur va juca două amicale cu HC Odorhei / Foto Bogdan Groza

Oficialii echipei HCM Minaur Baia Mare au programat două partide de verificare în compania formației HC Odorhei, profitând de pauza competițională din întrecerea internă masculină. Astfel, maramureșenii vor întâlni, mâine, de la ora 19.00 și vineri dimineață gruparea din Odorhei, medaliată cu bronz în ediția precedentă a Ligii Naționale.

Cele două formații s-au întâlnit deja și în campionat, la Odorhei, acolo echipa gazdă s-a impus cu scorul de 31-29. Campionatul intern este întrerupt până în data de 10 noiembrie datorită programului echipei naționale de handbal masculin. Reprezentativa ”tricoloră” va disputa două jocuri în grupa preliminară de calificare la Mondialul care se va desfășura în Qatar, în 2015.

Echipa națională s-a reunit încă din 20 octombrie la București. Între jucătorii convcați pentru această campanie se numără și doi dintre componenții echipei HCM Minaur Baia Mare, respectiv Ionuț Irimuș și Andrei Grasu. Primul joc al României se va disputa la data de 31 octombrie, împotriva Italiei.

Meciul va avea loc la Pescara, după care ”tricolorii” se vor întoarce la București pentru confruntarea cu Slovacia, din 3 noiembrie. Alături de cele trei reprezentative amintite, din a doua grupă preliminară mai face parte și Cipru. La mondialele din Qatar se califică echipa care va termina preliminariile pe prima poziție, în fiecare grupă, nu înainte de a disputa meciurile din faza play-off, ultimul hop înainte de turneul final, acolo unde Europa va trimite 12 echipe plus Spania, campioana mondială en titre.

Distribuie:

Postaţi un comentariu