HANDBAL/ HCM Baia Mare visează la primul titlu

Vicecampioanele se pregătesc la munte, cu gândul la confruntările din Liga Campionilor

În cantonament maramureșencele au aflat și numele adversarelor pe care le vor întâlni în turneul de calificare pentru grupele principale din Liga Campionilor. O fostă deținătoare a Ligii și câștigătoarea ultimei ediții a Cupei EHF stau în calea băimărencelor, în cea mai importantă competiție intercluburi.

Conform tragerii la sorți HCM Baia Mare va întâlni formațiile Viborg, multiplă câștigătoare a Ligii Campionilor și actuala deținătoare a Cupei EHF, Holsterbo, ambele din Danemarca, sunt adversarele maramureșencelor în turneul de calificare pentru grupele Champions League. Turneu se va desfășura în perioada 14-15 septembrie la Baia Mare.

“Şansele noastre, la fiecare meci, mai ales la cel cu Viborg, sunt de 50-50. Sperăm că publicul să fie așa cum îl știm, la înălțime și să ne împingă de la spate, restul e treaba noastră, în teren. Toată luna august o avem dedicată meciurilor de pregătire, aşa că vom munci intens. Vom culege şi informaţii despre adversar, vom face şi vizionări şi sperăm să nu fim noi cei surprinşi ci să ne suprindem adversarele şi să reuşim o calificare istorică”, a declarat tehnicianul băimărean, Costică Buceschi.

Alături de HCM, Viborg și Holsterbo la turneu se va alătura învingătoarea barajului dintre Muratpasa (Turcia) şi Sercodak Dalfsen (Olanda). Meciurile se vor desfăşura în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, în prima zi fiind programate semifinalele iar în ziua a doua finala şi meciul pentru locurile 3-4.

Tehnicianul Buceschi are la dispoziţie în cantonamentul de la Izvoare un lot de 19 jucătoare, printre ele numărându-se şi portarii Paula Ungureanu şi Claudia Cetăţeanu, care au lipsit motivat de la primul stagiu de pregătire. Singura jucătoare, absentă motivat, este Ana Maria Tănăsie, care participă la un turneu de pregătire cu lotul naţional de tineret.

Din aerul tare de munte izvorăsc şi primele speranţe. Mai întâi Supercupa României, apoi Champions League şi, nu în ultimul rând, titlul naţional, primul din istoria clubului băimărean. “Al doilea cantonament este întotdeauna mai greu. Am schimbat altitudinea, am venit de la mare la munte. La primele antrenamente am avut deja greutăţile, suntem încărcaţi şi ne confruntăm cu mici probleme musculare. Ada Nechita a acuzat primele probleme şi urmează un program de recuperare. Celelalte fete răspund foarte bine la efortul pe care îl facem aici. Sperăm că până la finalul cantonamentului să nu apară probleme medicale grave şi să ne atingem obiectiveel”, spune Costică Buceschi.

Trofeul „Maramureş” – primele meciuri de pregătire pentru vicecampioane

În perioada 2-3 august, Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare va găzdui ediţia a 14-a a Trofeului „Maramureş”. Cele 6 echipe participante au fost împărţite în două grupe: HCM Baia Mare, DVSC Fórum Debrecen (Ungaria) şi „U” Jolidon Cluj (grupa A), Iuventa Michalovce (Slovacia), HC Zalău şi SCM Craiova (grupa B).

Distribuie:

Postaţi un comentariu