Handbal / HCM a transferat o campioană olimpică!

Extrema Norvegiei, Camilla Herrem, are un palmares impresionant şi va evolua la HCM Baia Mare din sezonul viitor

HCM Baia Mare a ratat calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor dar, a început deja campania de achiziţii pentru sezonul viitor. La sfârşitul săptămânii preşedintele grupării maramureşene, Liviu Bala, a ajuns la un acord cu norvegianca echipei Byasen, Camilla Herrem, care va semna încă din această iarnă cu vicecampioana României, dar va evolua la Baia Mare abia din vara anului viitor.

Herrem are 27 de ani, evoluează pe postul de extremă stângă, iar la turneul final al Campionatului Mondial din 2009 a fost declarată cea mai bună jucătoare pe postul ei. “Ne-am înţeles asupra detaliilor contractuale, totul este pregătit, iar în decembrie, ne întâlnim la Campionatul Mondial din Serbia şi va semna un contract pentru doi ani cu echipa noastră”, a declarat Liviu Bala.

Camilla Herren este una dintre cele mai valoroase handbaliste ale lumii, cu un palmares absolut impresionant. Evoluează încă din 2006 la Byasen, echipa din oraşul ei natal, are peste 120 de selecţii în echipa naţională a Norvegiei, este campioană olimpică la ediţia de anul trecut a JO de la Londra, dublă campioană europeana (2008 şi 2010), vicecampioană europeană în 2012. Este de asemenea campioană mondială în 2011 şi medaliată cu bronz la Mondialele din 2009.

Acesta este doar primul transfer din campania pregătită de oficialii echipei HCM Baia Mare. “Este doar primul transfer, iar următoarele vor fi la acelaşi nivel, adică jucătoare de top”, a spus antrenorul HCM-ului, Costică Buceschi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu