Handbal / Gata vacanţa pentru Potaissa Turda

Arhivă foto

Medaliata cu bronz în ultmi a ediţie a Ligii Naţionale de handbal masculin, Potaissa Turda şi-a reluat pregătirile şi au efectuat primele mutări în ceea ce priveşte lotul de jucăători. Astfel, de la echipă au plecat Bursuc și Țigănașu, iar la capitolul sosiri îi regăsim pe Cântec, Medrea și Liberț. De asemenea Mureșan și-a prelungit angajamentul cu gruparea turdeană.

„Am încheiat pe cale amiabilă înțelegerile cu Cristian Bursuc și Cosmin Țigănașu. Le mulțumim pentru munca depusă, alături de ceilalți jucători, care ne-au ajutat să obținem rezultatul frumos de la sfărșitul campionatului trecut. Pe postul de inter dreapta, lângă Adomnicăi, am semnat o înțelegere cu Daniel Mureșan, care și-a revenit total din punct de vedere medical şi care poate fi soluție și pentru echipa națională”, a declarat Flaviu Sâsâeac, președintele secţiei.

Din această vară Potaissa Turda va beneficia şi de serviciile unui antrenor cu portarii, Levente Kocs, care a mai activat în acest domeniu la formaţii precum HC Odorhei și Csurgoi. „Deși a avut multe alte oferte, Levente Kocs va antrena portarii de la Potaissa, de la toate categoriile de vârstă şi avem mare încredere că aportul portarilor noștri se va îmbunătăți foarte mult”, a mai spus Sâsâeac.

La începutul lunii viitoare lotul echipei va fi întărit şi cu doi jucători de la lotul de juniori al României, Roland Talmaier și Andrei Laslo. Conform calendarului dat publicităţii de Federaţia Română de Handbal sezonul competiţional 2014/2015 va începe în data de 27 august, cu Supercupa României, atât la masculin, cât și la feminin. De asemenea, sistemul competițional se va modifica încă o dată.

Prima etapă a Ligii Naționale masculine este programată pentru data de 30 august, iar o zi mai târziu va debuta și competiția feminină. La fel ca și în sezonul trecut, campioana și echipele retrogradate se vor decide în urma unor faze finale, doar că în play-off vor merge primele opt echipe, iar ultimele șase în play-out. În faza pentru stabilirea clasamentului în partea lui superioară perechile vor fi 1-8, 2-7, 3-6 și 4-5. Se va juca după sistemul „două din trei” în sferturi și semifinale, iar în finală „trei din cinci”.

O altă noutate se va aplica pentru faza play-out, acolo unde echipele vor juca după sistemul „fiecare cu fiecare”, tur-retur, dar se vor păstra punctele din meciurile directe între echipele în cauză. Şi Cupa României își va schimba sistemul de desfășurare, urmând să se dispute în timpul sezonului și vom avea, ca și în competițiile europene, un Final Four care va decide câștigătoarea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu