Handbal feminin/ Victorie scoasă cu forcepsul de zălăuance

HC Zalău s-a impus cu greu în faţa lui CSU Neptun Constaţa, într-un meci care a contat pentru etapa a IV-a din Liga Naţională

HC Zalău învinge cu 25-23 pe CSU Neptun Constanţa şi obţine prima victorie de pe teren propriu din acest campionat.

A fost însă o victorie chinuită, fetele lui Gheorghe Tadici primind o replică foarte viguroasă din partea ultimei clasate din Liga Naţională.S-a mers cap la cap în prima repriză, niciuna dintre echipe nereuşind să se dinstanţeze, iar după 30 de minute de joc tabela arăta un rezultat de egalitate, 11-11.

În partea doua a jocului gazdele au început ceva mai bine şi în minutul 34 conduceau cu 16-13. Se părea că zălăuancele îşi vor face viaţa uşoară şi vor câştiga la pas însă fetele de pe litoral au o revenire de orgoliu şi echilibrează din nou situaţia pe tabelă, ba chiar trec la conducere, 23-22, în minutul 52.

Meciul se tensionează după ce antrenorii celor două echipe, Gheorghe Tadici şi Ion Crăciun, cunoscuţi pentru ieşirile lor vulcanice, protestează pe rând la masa arbitrilor după câteva decizii discutabile ale arbitrelor Georgiana Doana şi Ana Maria Gociu.

Ultimele minute ale partidei îi ţine pe spectatori cu sufletul la gură chiar dacă echipa oaspete evoluează doar în patru jucătoare de câmp. Finalul le găseşte în atac tot pe constănţence care nu reuşesc să înscrie, atfel că tabela arată 25-23 în favoarea celor de la HC Zalău care bifează prima victorie din acest campionat.

Chiar dacă au pierdut, handbalistele de la CSU Neptun Constanţa se pot consola cu faptul că au dat omul partidei, în persoana portăriţei Diana Petrescu care a reuşit să scoată cinci din cele şapte lovituri de la şapte metri dictate împotriva echipei sale, după cum a mai avut multe intervenţii de excepţie pe tot parcursul meciului.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Adriean Videanu says:

    Multumesc pentru cronica, dar nu se poate putin mai explicita? Marcatoare, cartonase galbene, eliminari de 2 minute?

Postaţi un comentariu