Handbal / Dublă pentru mondiale

Echipa naţională feminină de handbal a României joacă, sâmbătă, în Serbia, manşa întâi din barajul de calificare la Cupa Mondială / Foto: Dan Bodea

Naţionala de handbal feminin a intrat pe ultima sută de metri în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial. Serbia este adversara din baraj a „Tricolorelor”. România mai are doar un singur hop pentru a ajunge la Campionatul Mondial de anul acesta din Danemarca.

Fetele antrenate de Tomas Ryde întâlnesc, sâmbătă, reprezentativa similară a Serbiei, vicecampioana mondială en-titre. Meciul se va juca la Kraljevo, returul fiind programat la sfârşitul săptămânii viitoare, şi va fi găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Handbalistele „Tricolore” vor avea parte de o atmosferă incendiară la primul meci. Peste 3000 de sârbi sunt aşteptaţi să-şi încurajeze favoritele în partida contra României. “Avem un plan tactic foarte bine creionat pentru această calificare. Ne respectăm adversarul, dar vom juca la victorie în ambele meciuri, asta e cea mai bună soluţie, vom risca şi vom juca dur”, a declarat antrenorul Tomas Ryde.

Selecţionerul este completat de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu. „Dubla cu Serbia este foarte importantă pentru handbalul românesc, nu doar pentru handbalul feminin. Am stabilit împreună cu staful echipei naţionale un obiectiv şi acela este calificarea la Campionatul Mondial din Danemarca, este un obiectiv asumat. În momentul de faţă cred că ne vom califica. Cred cu tărie acest lucru”, a punctat Dedu.

Meciul Serbia – România se joacă, sâmbătă, de la ora 19.00 şi va fi transmis de Digisport 2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu