Handbal / Dezastru în Norvegia: “Tricolorele”, surclasate de campioana mondială

Aneta Pîrvuţ (centru) a reușit un gol pentru România în meciul cu Norvegia / Foto: Bogdan Groza

Meci greu pentru handbalistele lui Tadici. În returul cu Norvegia, din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2014, naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, într-o manieră categorică, de campioana mondială şi olimpică en-titre, scor 30-18 (14-9).

„Tricolorele” au rezistat doar 20 de minute în faţa nordicelor, care au reuşit să se desprindă în câştigătoare încă din finalul primei reprize, profitând, în primul rând de numeroasele erori din ofensiva echipei noastre.

Din minutul 21, de la golul lui Perianu (9-8 pentru Norvegia), un inter aproape invizibil în meciul de duminică seara, româncele au avut șase minute de „secetă” totală, timp în care gazdele au punctat de trei ori. Norvegiencele au intrat la vestiare cu un avans liniştitor, de cinci goluri, scorul primei jumătăţi a meciului fiind 14-9.

În repriza a doua greşelile s-au înmulţit şi, în ciuda unui portar, Paula Ungureanu (18 intervenţii), în zi de graţie, Loke&Co au înscris gol după gol, stabilind şi scorul final al partidei, 30-18.

Trebuie remarcată evoluţia foarte bună a Lucianei Marin (6 goluri), jucătoarea de la HCM Baia Mare fiind folosită atât pe centru şi inter, cât şi pe postul de extremă stângă. O prestație bună a avut-o şi Mica Brădeanu, care a reuşit să înscrie în poarta lui Lunde Haraldsen (15 intervenţii), 4 goluri.

România a pierdut şi îşi va juca calificarea la Europene abia în 2014, în dubla cu reprezentativa Belarusului, Până atunci, fetele lui Tadici vor avea un nou examen greu, în luna decembrie, la turneul final al Campionatului Mondial.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu