Handbal / Derby-ul Ligii Naţionale: HCM Roman vs HCM Baia Mare

HCM Baia Mare face cu greu față în jocurile din Liga Campionilor, dar în campionat sunt neînvinse / Foto Bogdan Purcaru

Cea de a şasea etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin programează derby-ul campionatului, dintre HCM Roman şi HCM Baia Mare, singurele echipe neînvinse în actuala ediție de campionat. Meciul se joacă miercuri, de la ora 17.00, în Polivalenta din Roman.

Evoluții în oglindă
În primele 5 etape, moldovencele au reușit să câştige în deplasare la “U” Jolidon Cluj, Neptun Constanţa şi CSM Ploieşti, respectiv pe teren propriu, cu Dunărea Brăila şi HCM Rîmnicu Vâlcea. De partea cealaltă, vicecampioanele de la HCM Baia Mare şi-au asigurat cele 5 victorii în meciurile de pe teren propriu, cu HCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, şi în deplasare la Constanţa, CSM Ploieşti şi Cetate Devatrans.

„În acest meci nu mai plecăm din postura de favoriţi, în primul rând din cauza lotului cu care am făcut această deplasare. Avem foarte multe jucătoare accidentate care au rămas acasă, respectiv Geta Diniş-Vârtic, Gabi Szucs, Eliza Buceschi şi Aneta Pîrvuţ”, a declarat antrenorul băimărencelor, Costică Buceschi.

Tehnicianul vicecampioanei a explicat şi atuurile grupării HCM Roman: “Este o echipă foarte agresivă în apărare şi care are un joc ce se bazează mai mult pe pivot. Au multe jucătoare valoroase, printre care se numără şi cele trei handbaliste convocate la lot: pivotul Raluca Agrigoroaiei, centrul Elena Băbeanu şi portarul Tereza Pâslaru. Sunt jucătoare care evoluează de multă vreme împreună şi care în acest sezon au avut rezultate excelente, alături de noul lor antrenor, Constantin Pera. Au drept obiectiv calificarea în play-off și accederea în cupele europene în sezonul următor”.

Băimărencele vor să plece neînvinse de la Roman, deoarece, crede Buceschi, “avem un blazon de respectat, şi trebuie să ne gândim la investiţiile şi speranţele care s-au pus în noi”. În primele 5 etape, HCM Baia Mare a reuşit să înscrie 150 de goluri, având o medie de 30 de goluri pe meci şi a “încasat” doar 114 (o medie de aproape 23 de goluri pe meci), golvareajul vicecampioanelor fiind de +36.

De partea cealaltă, Romanul a înscris până acum 135 de goluri (o medie de 27 de reuşite pe meci) şi a primit 105, golaverajul moldovencelor fiind de +30. În clasamentul intermediar, HCM Baia Mare este lider, iar HCM Roman ocupă locul 3, între ele fiind situată gruparea Corona Braşov, cu acelaşi număr de puncte, 15, dar cu un meci în plus.

Ambele echipe luptă pe trei fronturi
HCM Baia Mare are, în această perioadă, un parcurs infernal, cu meciuri la trei zile, fie în Liga Naţională, fie în Champions League. Mai mult, şapte băimărence au fost convocate la lot, astfel că oboseala începe să îşi spună cuvântul din ce în ce mai tare.

Naţionala de handbal feminin a României va juca săptămâna viitoare primele două meciuri din grupa de calificare la Campionatul European, ambele împotriva Norvegiei. Selecţionata “tricoloră” va evolua împotriva campioanei olimpice, Norvegia, pe 23 octombrie la Oradea şi pe 27 octombrie la Bergen.

Selecţionerul Gheorghe Tadici a convocat pentru aceste meciuri şapte handbaliste de la HCM Baia Mare. Este vorba despre Paula Ungureanu, Adriana Nechita, Aneta Pîrvuţ, Timea Tătar, Eliza Buceschi, Laura Oltean şi Luciana Marin.
“Este foarte greu, pentru noi, deoarece fetele nu au timp de revenire şi nu prea apucăm să pregătim meciurile. Jucăm din 3 în 3 zile, la care se mai adaugă şi deplasările. Sâmbătă am evoluat în Liga Campionilor cu Gyor, luni am pornit deja spre Roman, joi vom avea doar un antrenament şi apoi vom juca împotriva celor de la Hypo. E infernal”, a adăugat Buceschi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu