Handbal / Au mai trecut un hop, dar lupta continuă

Foto: Dan Bodea

Handbalistele de la Universitatea Jolidon Cluj au învins cu scorul de 23-21 pe Neptun Constanţa, într-un meci din etapa a XXIV-a a sezonului regulat al Ligii Naţionale. Aparent fără miză, niciuna dintre cele două formaţii nu avea şanse de a mai prinde un loc în play-off, meciul poate avea o însemnătate mare pentru ceea ce urmează, adică lupta pentru supravieţuire în eşalonul de elită.

Cum abmele echipe vor evolua în partea a doua a competiţiei interne în faza play-out, această victorie poate cântări decisiv la sfârşit de sezon când se va trage linie şi se vor lua în calcul, pentru departajare, inclusiv rezultatele directe dintre grupările aflate în lupta pentru evitarea retrogradării. În play-out echipele intră doar cu punctele acumulate în meciurile directe, celelalte rezultate nefiind contabilizate, iar la acest capitol Universitatea Alexandrion nu stă deloc bine.

Echipa antrenată de Carmen Amariei începe play-out-ul a cincea, din şase formaţii. Practic clujencele sunt ultimele în acest top, echipa Mureşul Târgu Mureş neavând niciun punct acumulat, şi nicio şansă pentru supravieţuire. Astfel, ”U” Alexandrion trebuie să remonteze rezultatele cu Cetate Deva, Unirea Slobozia, CSM Râmnicu Vâlcea şi Neptun Constanţa, echipe aflate pentru „studente” în play-out.

La final doar primele două vor avea asigurată continuitatea în Liga Naţională. Meciurile din play-out se joacă în sistem tur-retur, iar la final ultimele două clasate (locurile 5 şi 6) retrogradează. Nici echipele de pe locurile 3 şi 4 din play-out nu sunt scăpate definitiv de emoţii, acestea urmând să dispute jocuri de baraj pentru a evolua şi în sezonul viitorl al Ligii Naţionale.

Etapa viitoare, penultima a sezonului regulat, ”U” Alexandrion va evolua în deplasare la Corona Braşov, ocupanta locului 3 în acest moment în Liga Naţională.

Distribuie:

Postaţi un comentariu