Handbal/ Aproape de o nouă supriză: Minaur pierde dramatic la Odorhei

Handbaliștii de la Minaur Baia Mare au făcut un meci frums, dar s-au recunoscut învinși la finalul partidei cu HC Odorhei din Liga Națională / Foto Bogdan purcaru

Meci bun făcut de băimărenii de la HCM Minaur, în cadrul celei de a cincea etape a Ligii Naţionale. Elevii lui Gheorghe Covaciu şi Adi Popovici au pierdut, luni, în deplasarea de la HC Odorhei, cu scorul de 31-29 (18-18), însă au reuşit o partidă excelentă, atât pe faza de atac, cât şi în defensivă.

Minaur a punctat la impresie

Meciul a fost unul echilibrat, chiar dacă faţă în faţă s-au aflat o echipă nou-promovată în Liga Naţională, HCM Minaur, şi medaliata cu bronz din sezonul 2012-2013, HC Odorhei. După victoria din etapa trecută, în faţa vicecampioanei Ştiinţa Bacău, maramureşenii păreau decişi să demonstreze că acest rezultat nu a fost un accident.

Obiectivul a fost îndeplinit doar în parte, băimărenii au reuşit un joc bun şi au ieşit cu fruntea sus din teren, chiar dacă fără niciun punct în vistierie. În prima repriză, cele două echipe au mers cap la cap până în mintul 13, când băimărenii au reuşit să se distanţeze la 3 goluri (7-10) şi au rămas la conducere până în minutul 20.

Pe fondul unei superiorităţi numerice, harghitenii au revenit în joc, au egalat situaţia de pe tabela de marcaj şi chiar au reuşit să preia conducerea (13-12 în minutul 20). Cele două echipei au intrat la vestiare la scorul de 18-18, câştigătoarea urmând să fie decisă abia în partea secundă.

Entuziasmul nu suplinește experienţa

Elevii lui Vlad Caba au revenit în teren decişi să reuşească să se desprindă de adversar şi chiar au obţinut un avans de două goluri (21-19 în minutul 33). Băimărenii nu au cedat şi, cu un Ionuţ Irimuş mult mai exact între buturi, au reuşit revenirea şi au întoars scorul în favoarea lor (23-25 în minutul 44).

Mult mai concentraţi pe final de meci, handbaliştii de la Odorhei au speculat orice eroare a adversarilor şi au reuşit să obţină victoria şi cele trei puncte puse în joc, impunându-se cu 31-29. Pentru HCM Minaur au jucat foarte bine handbaliştii de pe linia de 9 metri, acolo unde s-a remarcat Andrei Grasu, golgeterul grupării băimărene cu 7 goluri, dar şi nou-sositul inter dreapta Munea, adus la finalul săptămânii trecute de la Potaissa Turda.

În partea a doua a întâlnirii a ieşit în evidenţă şi portarul Ionuţ Irimuş, care a reuşit nu mai puţin de 12 intervenţii salvatoare. În următoarea etapă, ce va avea loc la finalul acestei săptămâni, HCM Minaur va avea o nouă partidă grea, de data aceasta în compania echipei Potaissa Turda, ocupanta locului 2 în clasamentul intermediar al Ligii Naţionale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu