Halterofila Denisa Felecan, desemnată cea mai valoroasă sportivă a Clujului

Denisa Felecan (stânga), alături de tatăl și antrenorul ei, Ionuț Felecan (dreapta)/ Foto: Dan Bodea

Anul extraordinar din punct de vedere sportiv al halterofilei Denisa Felecan i-a adus clujencei titlul de cea mai bună sportivă a județului în anul 2013. Cu 12 medalii obținute în competiții continentale și naționale, Denisa a primit din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) pentru această nici mai mult nici mai puțin decât simple felicitări, lipsa de fonduri cauzând anularea Galei Sportului Clujean.

Sportiva antrenată de tatăl ei, Ionuț Felecan, a reușit să aducă în acest an la Cluj 12 medalii. Dintre acestea, opt au fost de aur și patru de argint, cele mai notabile performanțe ale Denisei Felecan fiind titlurile continentale de la Campionatul European de Juniori U17, unde fosta judoka a obținut și o medalie de argint.

În urma clasamentului realizat de DJST Cluj, Denisa s-a clasat pe primul loc în cursa pentru titlul de sportivul anului, cu 146, 5 puncte. Pe locul doi, cu 85 de puncte, s-a clasat judoka de la Universitatea CSM Cluj, Alexandra Pop. Sub pregătirea antrenoarei Geanina Andreica, Alexandra a câștigat în 2013 medalia de argint la Campionatul Mondial de Juniori, locul cinci la Campionatul European de Juniori și o medalie de bronz la Naționalele de Tineret.

Locul trei i-a revenit atletei Bianca Razor, de la CSS Viitorul Cluj, care prin câștigarea argintului la Campionatul European de Juniori și a două medalii de aur la Naționalele de Juniori a obținut 77 de puncte în clasamentul întocmit de DJST Cluj.

În ciuda faptului că fiica lui nu va fi premiată în cadrul unei gale, așa cum s-a obișnuit până în acest an, Ionuț Felecan a primit vestea noului titlu cu mare bucurie și promite performanțe mai bune în 2014.

„Mă bucur foarte mult pentru acest lucru. Am mai avut sportivi antrenați de mine care au primit acest titlu, însă acum sunt chiar mai fericit pentru că este vorba despre fiica mea. Acest premiu este un semn că trebuie să mergem mai departe, mai determinați și  că trebuie să muncim pentru o medalie olimpică. Dacă nu la Rio, atunci la Tokio.  Cred totuși că atât Denisa cât și ceilalți sportivi trebuiau premiați în cadrul unei gale. Sportivii se simt onorați și pentru ei este un eveniment frumos să fie premiați și felicitați de primarul orașului sau de președintele Consiliului Județean. În acest fel ei știu că trebuie să meargă mai departe și să aibă mai mult curaj”, a declarat pentru Transilvania Reproter, antrenorul Ionuț Felecan.

„Nu avem bani”= nu avem Gală

În timp ce performanța a fost în 2013 o constantă pentru sportivii clujeni, tot o constantă a fost și lipsa banilor pentru Direcția Județeană pentru Sport și Tineret-Cluj.  Pentru performanțele lor, laureații au primit din parte municipalității doar felicitări, DJST rezumându-se la a întocmi un clasament pentru cei mai buni trei sportivi clujeni.

„Noi am făcut un clasament, pe baza unor criterii, și am desemnat câștigătorii. De premii și gală nu au mai fost bani pentru că în acest an nu am avut bani nici pentru utilități. Au fost reduceri la bugetul DJST de 8 miliarde de lei. Atât am putut face, nu am avut bani”, a declarat Răduță Constantin, directorul DJST Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu