Grigoraș: ”Nimănui nu-i place cum arată CFR-ul”

Antrenorul CFR-ului, Petre Grigoras (foto, cu șepcuță) spune că nu-i place jocul echipei, dar că va remedia toate problemele în cel mai scurt timp/ FOTO: Dan Bodea

După o săptămână și jumătate petrecută la Cluj, în calitate de antrenor principal al echipei CFR, Petre Grigoraș a tras o primă concluzie: ”echipa nu arată bine deloc”. Tehnicianul așteaptă prima victorie cu el pe bancă, luni în meciul contra Coronei Brașov, după care își duce echipa la munte pentru un stagiu de pregătire de nouă zile.

Pregătire psihilogică

Recunoscut ca un tehnician care face ”minuni” acolo unde antrenează, Petre Grigoraș este pregătit să schimbe total imaginea feroviarilor. Extrem de deschis la dialog, tehnicianul în vârstă de 49 de ani ne-a dezvăluit primele sale obiective la CFR. ”În primul rând imaginea echipei trebuie schimbată total. Nimănui nu-i place cum arată în momentul de față CFR Cluj, nici mie ca antrenor, nici suporterilor, nici oficialilor. La acesta spect trebuie să muncim cu prioritate. Este încă prea devreme să vorbesc despre cum am găsit echipa și nici nu e felul meu da a-mi da cu părerea despre ce au făcut alții, înaintea mea. La orice echipă am lucrat am început de la zero. Am tras linie și am spus <gata, de azi lucrăm după regulile mele>. Nu sunt deținătorul adevărului absolut, dar ce se vede cu ochiul liber, mă refer la echipă și la jocul ei, nu are cum să placă cuiva”, spune Grigoraș.
Rămâne totuși optimist că până luni va reuși să-și monteze suficient de bine jucătorii încât să obțină prima sa victorie ca antrenor al CFR-ului, în partida de luni, din cadrul etapei a VI-a, în fața Coronei din Brașov.

Cantonament la Poiana Brașov

Grigoraș a cerut și a obținut, din partea conducerii clubului din Gruia, acordul de a-și duce echipa la munte, în Poiana Brașov, pentru un stagiu de pregătire de nouă zile. ”E un loc potrivit pentru a ne reîncărca și fizic și psihic, e cam multă tensiune la Cluj”, a mărturisit antrenorul. În cantonament vor face deplasarea 25 de jucători cărora li se vor alătura și doi sau trei jucători mai tineri, care vor avea șansă să-i demonstreze principalului vișiniilor că merită să primească o șansă. ”Atunci când am avut de unde să aleg mereu am dat șanse fotbaliștilor tineri, din păcate nu-i cunosc bine pe cei de la echipa mare. Pe cei care evoluează aici de multă vreme și pe care i-am avut adversari îi știu, dar sunt jucători veniți în această vară, pe care nu am apucat să-i văd. Mai întâi trebuie să mă lămuresc ce pot ei și abia după aceea vom vorbi și de promovarea în prima echipă a unor fotbaliști de viitor”, a explicat Grigoraș.

În cele nouă zile de cantonament vișinii vor fi cazați în Poiana Brașov, dar pregătirea o vor efectua la baza sportivă Forex, din Brașov. În data de 3 septembrei a fost stabilit și primul meci test din cadrul stagiului, împotriva celor de la FC Brașov. În data de 7 septembrie echipa se va întoarce la Cluj-Napoca, iar a doua zi oficialii grupării au stabilit, la cererea antrenorului, un nou amical, cu Gaz Metan Mediaș. Meciul se va juca sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 18.00, pe Stadionul Dr Constantin Rădulescu.

”Mai las și eu de la mine, dar eu sunt șeful”

La toate echipele pe care le-a antrenat, Petre Grigoraș a fost genul de antrenor care a avut încredere totală în jucători, dacă și aceștia la rândul lor îi respectau cerințele. ”Nu sunt jandarm să-mi urmăresc fotbaliștii. Fiecare e liber să facă ce vrea, atâta timp cât respectă ceea ce le cer eu la antrenamente și jocuri. Nu sunt absurd, mai las și eu de la mine, dar fotbaliștii trebuie să înțeleagă că eu nu sunt dușmanul lor, sunt șeful lor. Eu răspund de rezultate, de tot ce nu merge bine la echipă”, a punctat Grigoraș.

Distribuie:

Postaţi un comentariu