Gloria Bistrița, victorie matinală cu Minerul Motru

Lupta crâncenă de la mijlocul terenului a fost, finalmente, câștigată de bistrițeni. (foto: TransilvaniaReporter)

Treziți cu noaptea-n cap, la ora 11, pentru meciul cu Minerul Motru din cadrul etapei a II-a a ligii secunde, fotbaliștii Gloriei Bistrița au reușit să se dezmeticească la timp și să își adjudece prima victorie a acestei ediții, scor 2-0, într-un meci care a fost oricum, doar simplu nu.

În cea de-a doua etapa a Ligii a 2-a, Gloria Bistrița a întâlnit Minerul Motru, echipă care în primul meci al sezonului a învins surprinzător, cu 4-0, pe fosta prim-divizionară, CS Mioveni. Oaspeții au venit în Bistrița hotărâți să plece acasă cu un rezultat pozitiv, presingul avansat din prima repriză distrugând orice schemă a fotbaliștilor antrenați de Cristian Coroian și Sandu Negrean.

Prima parte a meciului a fost deficitară la capitolul fotbal, singura mare ocazie de gol aparținând bistrițenilor după un șut al fundașului Țârcă (minutul 45+2), parat de portarul Daniel Popescu. Aceasta a fost și singura fază care i-a mai trezit din amorțeală pe cei aproape 700 de suporteri veniți la stadion, care în primele 45 de minute au putut vedea doar pase greșite și dueluri fizice la limita regulamentului.

În partea secundă a partidei a ieșit soarele pe cer și a părut că și mințile „vampirilor” sunt mai luminate, jucătorii Gloriei trăgând primul semnal de alarmă prin Chițu, care din 6 metri a trimis cu capul direct în brațele lui Popescu, după o centrare a lui Budăcan(minutul 49). Cinci minute mai târziu, același Budăcan îi pune mingea pe cap lui Curtuiuș, dar portatul minerilor respinge în bară.

Golul care plutea în aer de minute bune nu a mai putut fi evitat de adversarii Gloriei, minutul 64 consemnând deschiderea scorului de către gazde, prin atacantul Bogdan Antonache, care a marcat cu capul după o centrare a lui Mădălin Stancu.

De la marcarea golului, adversarii alb-albaștrilor nu au mai pus probleme, dominația bistrițenilor aducând, cum era de așteptat și golul doi, semnat de energicul fundaș central Dan Matei, care a profitat de o bălbăială în apărarea adversă și a reluat din 5 metri la colțul lung, fără nicio șansă pentru Daniel Popescu.

S-a terminat 2-0 pentru amfitrioni, într-un meci în care Gloria a arătat ca o echipă demnă de promovare doar în repriza secundă, după ce adversarii au cedat fizic și nu i-au mai putut alerga pe tot terenul pe Curtuiuș și compania.

Directorul tehnic al Gloriei s-a arătat mulțumit de jocul echipei, care a reușit să-și revină după șocul eliminării din Cupa României (2-3 cu Avântul Bârsana):

„A fost un meci greu, cum ne așteptam. Am început mai greoi, prima repriză nu a fost prea reușită, însă partea a doua  ne-a aparținut în totalitate și per-ansamblu este o victorie meritată.  În cupă nu am reușit să ne impunem, a fost puțin surprinși de starea terenului, dar importantă este promovarea, obiectiv pentru care ne focusăm toate forțele. Este un început care ne dă speranțe la promovare, avem două rezultate care ne satisfac”, a declarat Cristian Coroian.

Până la meciul de diseară dintre Universitatea Craiova și CS U Craiova, Gloria Bistrița este lidera seriei a II-a, cu 4 puncte, următorul meci urmând să aibă loc sâmbătă, 21 septembrie, în deplesare, cu ALRO Slatina.

[stextbox id=”custom” caption=”Echipele de start”]

Gloria Bistriţa: Albuţ- Ţârcă, D.Matei, Polgar, Polgar – Budăcan (Mariş ’86), Mărginean, Stancu (Brumă ’90), Chiţu (Bucur ’69) –  Curtuiuş,  Antonache

Minerul Motru: Popescu- Traşcă, Dicu, Neacşu (Laurenţiu ’86), V. Rada – Adelin David (Chirea ’69), Soo Atila, Unguru- Raduca, Buciuman (Speroni ’78)

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu