Aproape sigur: Clujul, gazda CE de gimnastică 2017

În 2017 Sala Polivalentă din Cluj ar putea fi gazda Campionatelor Europene de gimnastică

După 60 de ani România va fi din nou gazdă pentru Campionatele Europene de gimnastică, în 2017. Ultima oară când țara noastră a avut onoarea de a organiza un astfel de eveniment a fost în 1957, la chiar prima ediție a campionatelor continentale de gimnastică. Federația Română de Gimnastică (FRG) a făcut solicitarea, iar forul european a acceptat, ca municipiul București să primească statutul de gazdă pentru ediția din 2017.

Inițial Clujul nu făcea parte din planurile FRG, dar sala polivalentă promisă de Primăria Capitalei nu va fi terminată în timp util, în condițiile în care edificiul se află doar în stadiu de proiect. Astfel, Sala Polivalenta din Cluj devine favorită la organizarea evenimentului. În zilele următoare, oficiali ai FRG vor ajunge la Cluj-Napoca, pentru a inspecta Sala Polivalentă.

„Am fost anunţaţi că până la sfârșitul acestei luni va veni o delegaţie de la Federaţia Română de Gimnastică pentru a inspecta sala. Ne bucură acest fapt pentru că suntem convinşi că ediția din 2017 a Campionatului European de gimnastică se poate desfășura la Cluj în cele mai bune condiții și la standarde la cel mai înalt nivel, pentru că avem toată infrastructura necesară. Sala Polivalentă a găzduit deja câteva mari competiţii sportive și toate evenimentele s-au bucurat de succes”, a afirmat Ionuţ Rusu, directorul interimar al societăţii Sala Polivalentă SA.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu