Gemenii Podac au “confiscat” podiumul la Concursul internaţional de skandenberg al Franţei

Trei oşeni s-au aflat pe podium la sfârşitul săptămânii trecute la Concursul internaţional de skandenberg “Ultimate arm fighting – French International Contest of Armwrestling”

Trei oşeni s-au aflat pe podium la sfârşitul săptămânii trecute la Concursul internaţional de skandenberg “Ultimate arm fighting – French International Contest of Armwrestling”, care a avut loc la Selestat, în Franţa.

Dumitru Hodac este deja un fenomen în lumea skandenberg-ului, deşi a împlinit doar 20 de ani. Dacă anul trecut a câştigat două medalii de aur la categoria Juniori – 21 ani şi una de argint la categoria seniori la competiţia X-Men Paris , “Oşanul cu pumnul de fier” a reuşit să obţină o nouă performanţă, trecându-şi în palmares două medalii, una de aur şi una de argint. Acesta a câştigat medalia de aur la braţ stâng şi medalia de argint la braţ drept la categoria 100 kg. Medaliile au rămas în familie deoarece fratele său geamăn, Ionuţ Podac, a concurat şi el în aceeaşi categorie, câştigând medalia de argint la braţul stâng 100 kg.

“A fost o fericire pentru noi pentru că am disputat primul loc în categorie. La braţul drept am ajuns în finală cu un sportiv foarte experimentat şi puternic (cel mai puternic sportiv din Franţa pe braţul drept ), am pierdut dar sunt bucuros că avansez” ne-a declarat Dumitru Podac.

Un al treilea român, originar din Moişeni, a obţinut locul al treilea la categoria 70 kilograme.

Reamintim că Dumitru Podac are în plamares un titlu de campion naţional în România la skandenberg, după ce anul trecut a fost vicecampion naţional în Franţa. În această toamnă şi-a propus să se autodepăşească şi să câştige titlul de suprem la Campionatul Mondial care a avut loc la începutul lunii septembrie, în Polonia, însă o accidentare banală l-a privat de o participare la acest important concurs. Însă ambiţios cum îl ştim, oşanul ne-a declarat că nu se lasă până ce nu vine cu un titlu de la un Campionat Mondial.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu