Gazonul de pe Cluj Arena a fost înlocuit. Derby-ul clujean dintre ”U” și Unirea Dej, primul meci pe noua suprafață

Lucrările de înlocuire a gazonului de pe cel mai mare stadion al Transilvaniei au fost finalizate, anunță proprietarul Consiliul Județean (CJ) Cluj, proprietarul arenei. Suprafața de joc a fost deteriorată iremediabil după ultima ediția a festivalului de muzică electronică UNTOLD.

Conform angajamentelor asumate prin contractul de închiriere a stadionului, organizatorii festivalului vor achita 150.000 de euro companiei care a fost desemnată de CJ Cluj să înlocuiască integral vechiul gazon.

Astfel, conform specificațiilor agreate de CJ Cluj, noul covor este similar celui vechi, cu iarbă Lolium perenne, care conferă o bună regenerare după folosință. Noul gazon are o grosime de 5 cm și o densitate 95-98%, iar înălțimea firului este de 2,5 cm.

„Noul gazon oferă condiții excelente de joc, permițând desfășurarea tuturor tipurilor de competiții sportive, inclusiv a celor de înalt nivel. Așa cum am promis, pentru înlocuirea suprafeței de joc nu au fost folosite fonduri publice, organizatorul festivalului Untold asumându-și sarcina de a schimba în întregime gazonul, pe cheltuiala sa”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conform acestuia suprafața de joc va putea fi folosită începând cu data de 25 octombrie anul curent. Asta înseamnă că primul meci care s-ar putea disputa pe noul gazon este cel dintre Universitatea Cluj și Unirea Dej. Jocul este programat pentru data de 23 octombrie, dar este foarte probabil că FRF va reprograma partida pentru data menționată de CJ Cluj.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu