Ganezu’, în rolul „Naşului”

Ionel Ganea este văzut de unii şefi de cluburi din Liga I, posibil candidat la şefia FRF/ Foto: Dan Bodea

Ipoteză-şoc! Ionel Ganea este dorit la şefia Federaţiei Române de Fotbal în locul lui Mircea Sandu. „L-aş propune la Federaţie, de ce nu? Dacă ar dori să candideze, ar avea votul meu”, a anunţat Ioan Horoba, proaspăt ales în funcţia de reprezentant al cluburilor de Liga I în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

Gică Popescu ar putea avea un rival de temut la alegerile pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, care vor avea loc în 2014. Varianta surpriză pentru înlocuirea lui Mircea Sandu este cea a lui Ionel Ganea. Antrenorul Universităţii Cluj a fost propus la Federaţie de către Ioan Horoba, preşedintele formaţiei Gaz Metan Mediaş. „Uite, n-am auzit nimic de Ionel Ganea şi nici de Viorel Moldovan, care ar putea să preia şi ei, la rândul lor, frâiele Federaţiei. Dar au fost excluşi! Pe ei i-aş vota, de ce nu?”, a susţinut Horoba, care a lansat un atac dur la adresa lui Popescu. „El se vede deja şef la FRF, deja împarte funcţii… Sigur, e o cale lungă până acolo. Eu nu am să-i susţin candidatura! L-aş dori pe Sandu în continuare, el a ajuns şi în organismele internaţionale, poate e singurul din Estul Europei care are o poziţie atât de înaltă, iar asta nu se dobândeşte decât în timp. Pe Popescu nu-l văd conducător de federaţie. Un om care a avut o academie de fotbal şi a lichidat-o, iar apoi a avut un club de liga a doua şi l-a lichidat, nu-l văd să conducă o federaţie. Pe Hagi, în schimb, l-aş vota!”, a tunat oficialul medieşenilor.

„Vreau să fiu antrenor”

Ganea nu îmbrăţişează soluţia aleasă de Horoba. Având în spate o carieră vastă ca jucător, fostul internaţional vrea să se afirme şi ca antrenor. „Ganezu” a reuşit deja o performanţă notabilă: salvarea de la retrogradare a Universităţii Cluj, echipă aflată în insolvenţă. „Îi mulţumesc domnului Horoba pentru susţinere, însă nu mă gândesc să candidez. Am început o carieră în antrenorat şi vreau să continui pe acest drum”, a explicat Ganea.

„Avem şanse mari să rămânem în Liga I”

Universitatea Cluj a trecut printr-un continuu proces de schimbare odată cu intrarea clubului în insolvenţă. „Studenţii” s-au salvat miraculos de la retrogradare, însă au întâmpinat dificultăţi în primirea licenţei pentru sezonul viitor, ce stă să înceapă. Doar Tribunalul Sportiv de la Lausanne i-a scăpat pe universitari de eşalonul secund. Cum decizia TAS a venit cu întârziere, mai mulţi jucători de bază au fost nevoiţi să-şi caute alte angajamente din cauza incertitudinii care plana asupra viitorului echipei clujene. „Ni s-a făcut dreptate. Decizia TAS a fost una corectă, dar a venit prea târziu, pentru că mulţi dintre fotbaliştii noştri au preferat să plece, să aibă siguranţă şi stabilitate financiară. Puteam să-i ţinem în continuare, dacă am fi primit un răspuns mai devreme”, a susţinut Ganea, care a cerut însă şefilor întăriri la echipă. „În principiu, sunt mulţumit de lot, dar aş mai avea nevoie de încă 4-5 jucători, deoarece campionatul este lung şi pot să apară accidentări şi suspendări. Noile achiziţii se mişcă destul de bine, dar mai au de muncit la capitolul condiţie fizică. Avem şanse mari să rămânem în Liga I”, este optimist tânărul tehnician.

[stextbox id=”custom” caption=”Mircea Sandu, 22 de ani de șefie”]Mircea Sandu nu va mai candida la alegerile din 2014. „Naşul” a ajuns în funcţia de preşedinte al FRF în august 1990, postură din care, în ianuarie 2007, a prins şi un post de membru cu drepturi depline în Comitetul Executiv al UEFA. Principalul favorit la şefia FRF e Gică Popescu, cel care a dorit să-i ia locul lui Sandu şi în 2006, dar nu a adunat suficiente voturi. Ioan Andone şi Florin Prunea şi-au anunţat şi ei candidatura la preşedinţia FRF.[/stextbox]

„Popescu se vede deja şef la FRF, împarte funcţii… Nu o să-i susţin candidatura! L-aş dori pe Sandu în continuare. I-aş propune şi pe Ionel Ganea sau Viorel Moldovan”, spune Ioan Horoba

Distribuie:

Postaţi un comentariu