Ganea, pus la zid de jucătorii lui „U”: „E mai multă linişte de când a plecat”

Ganea a fost din nou atacat de foştii săi elevi / Foto: Dan Bodea

Fotbaliştii Universităţii Cluj salută la unison decizia conducerii de a-l demite pe Ionel Ganea de la cârma clubului „studenţesc”.

Dat afară de la echipă fără nicio explicaţie, Raul Ciupe a ţinut să-l înţepe pe fostul tehnician al clujenilor. „Este o descătuşare în rândul colegilor mei. Atmosfera este foarte bună acum. Suntem mult mai liniştiţi după ce a plecat Ganea. Pe vremea lui era o atmosferă tensionată. Ganea nu mi-a spus nimic personal, a decis de unul singur să renunţe la mine. A făcut un referat către conducerea clubului şi astfel am fost nevoit să plec”, a subliniat fundaşul.

“Credem în salvare”

La câteva zile după demitere, Ganea a fost surprins în tribune la meciul CFR-ului cu Oţelul Galaţi. Fostul internaţional a stat în lojă alături de şefii echipei feroviare, gest taxat dur de Ciupe. „Nu mi se pare normal că a stat în lojă cu şefii CFR-ului, dar fiecare face ce vrea”, a reacţionat jucătorul clujean, care a decis să se întoarcă la formaţia universitară după plecarea Ganezului: „Am renunţat la unele pretenţii pentru a juca la Universitatea. Am venit cu sufletul, vreau să dau o mână de ajutor echipei. Credem în salvarea de la retrogradare, avem jucători de valoare. Merităm să rămânem în prima ligă. Cu o victorie în faţa Timişoarei ne-am ridica moralul, dar trebuie să fim susţinuţi şi de fani, doar împreună putem reuşi”.

„Fotbaliştii veneau la mine să mi se plângă”

Nici Gică Barbu nu l-a menajat pe Ganea. „Am regrete că nu s-au folosit cunoştinţele mele tehnico-tactice.  Fotbaliştii veneau la mine şi mi se plângeau de anumite lucruri, se frământau. Au fost crispaţi, mulţi dintre ei erau blocaţi din punct de vedere mental. Cea mai mare diferenţă s-a putut observa la Mendy. El a comis nişte greşeli în mandatul lui Ganea, dar cu Botoşani a făcut un meci aproape perfect”, a afirmat Barbu. „Au fost opriţi jucători care nu meritau să rămână. Cociş ne-ar fi fost de mare ajutor, mai ales că suferim la posesie, ar fi fost senzaţional dacă ar fi venit la echipă”, a completat tehnicianul.

„Trebuie să fim mai agresivi”

După 10 etape, „U” Cluj a acumulat doar patru puncte, situaţie care l-a alarmat pe Barbu. „Trebuie să stăm în plasa echipelor care se află lângă linia de retrogradare. Trebuie să o luăm pas cu pas, nu putem într-o săptămână să schimbăm totul, trebuie să avem răbdare. Până acum jucătorii au dat doar 30-40 % din potenţial. Trebuie să riscăm mai mult, să facem un presing mai agresiv. O victorie în faţa Timişoarei ne-ar descătuşa. Avem jucători cu experienţă, dar trebuie legate două-trei rezultate foarte bune”, crede tehnicianul, care ar putea fi înlocuit pe bancă de Edi iordănescu sau Stelian Gherman: „Nu ar fi nicio problemă dacă ar veni un alt antrenor. Eu voi sta atâta timp cât mi se cere, o săptămână, două sau o lună. Nu m-ar deranja să fiu în continuare antrenorul secund al echipei, dar când vine un antrenor, de regulă vine cu stafful lui. Sincer, am crezut că voi pleca şi eu odată cu Ganea. Faptul că mă înţeleg foarte bine cu jucătorii, comunicăm mereu, a contat în decizia conducerii”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu