Galerie Foto/ Baschetbaliștii de la ”U” încheie anul invincibili pe teren propriu

Ivan Kuburovic a terminat meciul cu 16 puncte și 8 recuperări (Foto: Dan Bodea)

”U” BT Mobitelco a terminat anul fără îngrângere în Sala Sporturilor „Horia Demian”, reușind o nouă victorie, scor 79-74, în fața baschetbaliștilor de la Steaua CSM Eximbank, pe a cărui bancă a debutat fostul antrenor al lui ”U”, Niksa Bavcevic. La finele unui meci cu mari emoții pe final, clujenii au reușit să obțină victoria mulțumită stăpânirii de sine a lui Mihai Silvășan, care a închis meciul cu un coș de 3 puncte marcat cu 30 de scunde înainte de final, când meciul părea să le scape din mână gazdelor.

Tehnicianul steliștilor a început partida cu un „prim cinci” format din Tudor, Pavkovic, Gallimore, Nyakundi și Stănescu, în timp ce pentru gazde titulari au fost Cuic, Hargrove, Silvășan, Kuburovic și Baciu.

Prima repriză a fost un echilibrată, ambele echipe alternând perioadele de joc bune cu greșelile pe faza de atac. După 20 de minute, ”U” BT Mobitelco avea un total de 17 mingi pierdute, aproape dublu față de adversarii lor, care au contabilizat 9 turnover-uri. Clujenii au compensat printr-un joc bun la linia de trei puncte marcând șase dintre cele 9 aruncări și terminând cu 10 puncte avans prima parte a jocului.

După pauza mare, jucătorii celor două echipe au fost mai concentrați iar numărul mingiilor pierdute a scăzut. Finalul de meci a fost unul pe muchie de cuțit după ce elevii fostului tehnician de la ”U”, Niksa Bavcevic, au reușit să se apropie de la doar două puncte (73-71) cu 40 de secunde înainte de închieierea timpului regulamentar. A fost momentul în care veteranul clujenilor, Mihai Silvășan, și-a făcut numărul, înscriind un coș de 3 puncte care a risipit orice emoție în tabăra gazdelor. S-a terminat 79-74 pentru ”U”, care își continuă seria de meciuri fără înfrângere pe teren propriu.

“Am oprit motoarele pe final pentru cinci minute. O să facem o analiză să vedem care a fost problema. Sigur nu am fost obosiți, poate a fost relaxare, însă pe viitor nu este voie să mai riscăm în felul acesta. Este o victorie meritată, am condus meciul încă de la început și mă bucur că a fost un meci frumos. Îmi place să fac cadouri pentru copii, de fiecare dată mă bucur că sala e plină cu copii și dacă în seara aceasta trebuie să mai stăm încă două ore cu ei stăm fără nicio problemă”, a declarat Branko Cuic, conducătorul de joc al clujenilor.

“A fost foarte, foarte greu meciul, am știut că domnul Bavcevic ne pregătește ceva. Bine că până la urmă am câștigat într-o seară în care am avut câteva sincope, dar în care am controlat meciul. Le-am spus în glumă băieților că dacă nu câștigă meciul ăsta, nu mai pleacă acasă și s-au mobilizat”, a spus după meci Dorin Pintea.

Cei mai buni marcatori ai lui ”U” au fost Boris Lalovic (18 puncte), Ivan Kuburovic (16 puncte) și Branko Cuic (14 puncte), în tim ce de la Steaua s-a remarcat Bozo Drasovic, care în 16 minute pe parchet a marcat 16 puncte.

La finalul meciului, baschetbaliștii lui ”U” au petrecut mai bine de o jumătate de oră dând autografe și pozându-se alături de fanii care au asistat la meci. După pauza prilejuită de sărăbătorile de iarnă, Mobitelco va disputa primul meci în data de 8 ianuarie 2014, cu BCM U Pitești, înntr-un meci contând pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României.

Mai jos puteți viziona o glaerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=327]

Distribuie:

Postaţi un comentariu