Gabi Tamaș: “Am venit să ajut Universitatea Cluj să revină în Liga 1”

Foto: Dan Bodea

Considerat cel mai răsunător transfer al verii din fotbalul românesc, internaționalul Gabriel Sebastian Tamaș a fost prezentat oficial, astăzi, la Universitatea Cluj.

Venirea lui Gabi Tamaș la “U“ Cluj a surprins pe toată lumea. Deși numele său a fost vehiculat cu câteva zile înaintea de realizarea transferului, era greu de crezut că Tamaș, fotbalist cu 66 de meciuri și 3 goluri marcate la prima națională a României, integralist la Campionatul European din 2008, va veni, totuși, la o formație de liga secundă, fie ea și centenara Universitatea Cluj.

“E adevărat că am avut mai multe oferte, inclusiv din primă ligă, dar am ales să vin la Cluj pentru că am prieteni aici, iar “U” este o echipă cu suporteri care trăiesc pentru fotbal și cu un stadion unde te simți fotbalist. Am văzut ce atmosferă a fost aici când am jucat contra Universității Cluj într-un meci cu Steaua”, a spusTamaș,

Pentru Gabi Tamaș, “U” Cluj va fi a 14-a echipă la care va evolua, după FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo București (în trei rânduri), Galatasaray Istanbul, Spartak Moscova, Celta Vigo, AJ Auxerre, West Bromvich Albion, Doncaster Rovers, Watford, FCS București, Hapoel Haifa, Astra Giurgiu. Fotbalistul a mai trecut în cariera sa de 20 de ani și pe la Cardiff City și CFR Cluj, dar nu a jucat nici un meci oficial la aceste echipe.

“De ce să fiu expirat? De aia mă caută naționala și echipe din Liga 1, că sunt expirat? Am fost unul dintre cei mai buni fundași din prima ligă, vin de la echipa de pe locul 3 (n.red – Astra Giurgiu). Ce să mai vorbesc de Liga a II-a? Tot 11 contra 11 se joacă și aici. Este un proiect bun aici la Universitatea, numai că eu nu prea mai am timp. Poate că mai duc un an-doi la acest nivel. Eu o să trag cât pot de mine să ajut echipa să promoveze, apoi poate mă retrag. Dacă pot, o să mai joc. M-aș bucura să mă retrag de aici, de la “U” Cluj, și să pot spune, da, am ajutat echipa asta să revină acolo unde merită”, a adăugat fostul internațional, care va împlini 37 de ani în 9 noiembrie.

Foto: Dan Bodea

Adrian Falub: “Gabi Tamaș mai are multe de spus în fotbal”

Adrian Falub, managerul și antrenorul principal al Universității Cluj, crede că Gabi Tamaș este unul dintre cei mai buni fundași centrali ai României din ultimii 20-25 de ani, și că acesta va fi unul dintre cei mai iubiți și apreciați fotbaliști ai echipei.

“Am început o construcție aici la Universitatea, pe care dorim să o ducem mai departe. Cu juniori crescuți la noi, dar cum ei sunt foarte tineri, e nevoie de fotbaliști cu experiență, lângă care acești tineri să crească și să facă pasul spre marea performanță. Jucători ca Tudor Telcean sau Robert Dican, dar și alții, au numai de învățat de la Gabi Tamaș, căruia îi mulțumesc că a venit la U Cluj. Eu cred în fotbalistul Gabi Tamaș, el încă mai are foarte multe de spus în fotbalul românesc. Sigur, din punct de vedere al vieții extrasportive, nu pot ascunde ce a făcut el de-a lungul vremii, dar cred că nu vor fi probleme. El știe că a venit la un club important din România, unde jucătorii care au dat totul pentru echipă, fotbaliști gen Dan Anca, Pexa, Tim Câmpeanu, Sisi (n.red Zsolt Szilagyi, actualul team-manager a lui U Cluj), Cristi Pojar, Brătianu, care-și dădeau viața pentru echipa asta, au fost foarte iubiți de către supporteri”, a spus Falub.

Antrenorul ”șecpcilor roșii” a confirmat că se vor mai face 3-4 transferuri până la începerea sezonului și că este o înțelegere ca fostul jucător de la U, Laszlo Sepsi, să se antreneze cu echipa, fiind posibilă parafarea unui nou transfer al fostului internațional la Cluj.

Daniel Stanciu: “Cred că Tamaș e cel mai important transfer din fotbalul românesc”

“Totul a pornit dintr-o glumă, el spunându-mi că sunt cel mai bun conducător. Sigur, a contat relația mea de prietenie și de colaborare cu el. Am participat la transferul lui la Spartak Moscova, apoi de la Galatasaray la West Ham, apoi la plecarea lui în Israel, unde am stat mult timp împreună și ne susțineam la jocuri. Și Adi Falub a avut un rol important în acest transfer, pe care-l consider cel mai important din fotbalul românesc. Gabi Tamaș e în Top 3 fundași centrali din România la ora actuală”, a spus directorul general al “U” Cluj, Daniel Stanciu.

“Ne propunem să fim cât mai buni zi de zi, pentru că oricum, cu noi sau fără noi, U Cluj va ajunge în prima ligă. Sperăm să semnăm curând un parteneriat cu o firmă de top și atunci vom fi mai puternici”, a completat Stanciu.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Asdepica says:

    Bună glumă a făcut Tamas! Tot o glumă este și destinatarul! ????

Postaţi un comentariu