”Fugarul” Walter e rezident în Dubai!

Dat în urmărire internațională încă din 20 mai, Florian Walter a primit rezidență tocmai în Dubai / Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Nu e nici în Cuba, nici în Columbia. Patronul Universităţii Cluj, Florian Walter a fost localizat în Emiratele Arabe Unite. Căutat încă din data de 19 mai, milionarul a primit rezidenţă în Dubai şi nu mai are de gând să se întoarcă în România. Suspectat de procurorii DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală, patronul Universităţii Cluj a disparut din ţară fară urmă.

Organele de ordine au decis darea în consemn la frontieră a finanţatorului ”Şepcilor roşii”, iar Tribunalul Prahova a emis, pe numele lui Walter, un ordin de arestare preventivă în lipsă. Ulterior, la data de 20 mai, la cererea Biroului Naţional Interpol, aceeaşi instanţă a dispus eliberarea unui mandat internaţional de urmărire pe numele lui Florian Walter.

Afaceristul a declarat pentru enaţional.ro că nu a fugit din ţară şi că se afla în vacanţă în Europa în ziua demarării percheziţiilor de la firmele sale. Ajuns în Dubai, Walter a luat decizia să se predea şi chiar ar fi făcut 7 zile de arest, fiind ulterior eliberat sub control judiciar. Conform publicaţiei amintite, patronul lui ”U” Cluj afirmă că nu are de gând să revină în România, şi că s-a atentat la viaţa sa.

”Au vrut să mă omoare! Puteam să fiu mort la ora asta! Nu pot să vin în România! De ce să mor în România?”, a declarat Walter pentru enaţional.ro. Deși procurorii români sperau să obțină mandat de extrădare pentru omul de afaceri, acesta a primit, la data de 13 iulie, din partea autoritatilor din Emiratele Arabe drept de rezidență, fapt ce îngreunează încercările autorităților române de a-l repatria pentru a fi judecat.

1 Comentariu

  1. titus spune:

    Cam greu si poate niciodata.

Postaţi un comentariu