FOTBAL AMERICAN/Pas cu dreptul spre un nou titlu de campioană a României

"Cruciații" din Cluj, start lansat spre un nou titlu de campioană națională a României la fotbal american / Foto: Dan Bodea

“Crusaders” Cluj, campioana ultimelor două ediţii a campionatului României de fotbal american, a câştigat cu 48-6 meciul cu Monster Tg. Mureş, joc disputat duminică, 4 mai,  pe terenul de rugby din Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”.

Favorită în lupta pentru câştigarea celui de-al treilea titlul naţional la fotbal american, “Crusaders” Cluj şi-a respectat statutul de campioană şi s-a impus fără prea mari emoţii în meciul cu debutanta Monster Tg. Mures, scor 48-6 (32-0), din prima etapă a ediţiei cu numărul 5 a Campionatului Naţional de fotbal American (CNFA 2014). Punctele echipei clujene au fost realizate de Florin Oltean – 20 (trei touchdown-uri şi o conversie), Marius Chesovan, Cristian Feyer, Robert Kun, Paul Cârjă – câte 6 puncte – (un touchdown fiecare), Jeremy David şi Timothe Maman – câte 2 puncte (o conversie fiecare). Dacă prima repriză a fost net dominată de “cruciaţii” clujeni, în repriza secundă, spre lauda lor, mureşenii au echilibrat oarecum meciul, iar efortul lor a fost aplaudat la scenă deschisă de spectatorii care au înfruntat cu stoicism ploaia care nu a contenit în cele aproximativ două ore şi jumătate cât a durat meciul.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Sistem nou, cu două conferinţe

Faţă de celelalte patru ediţii, campionatul României de fotbal american 2014 este organizat, din motive financiare ( lipsa banilor, toate echipele autofinanţându-se) după un sistem nou, cu două conferinţe a câte patru echipe. Astfel, în Conferinţa Nord-Vest au fost repartizate Cluj Crusaders, Timişoara 89-ers, Mureş Monsters, Baia Mare Miners, iar din Conferinţa Sud fac parte Bucureşti Rebels, Bucureşti Predators, Bucureşti Warriors, Thunder-Wolverines, ultima fiind o combinată de jucători din Ploieşti şi Bucureşti. Meciurile din cele două grupe se desfăşoară nu în sistem tur-retur ci, conform tragerii la sorţi, pe terenul unei singure echipe. Primele două clasate din fiecare conferinţă vor juca, luna viitoare, meciurile din cele două semifinale astfel: locul 2 din grupa Nord-Vest cu locul 1 din grupa Sud, locul 2 din grupa Sud cu locul 1 din grupa Nord-Vest. Finala Robowl 5 (denumire dată după finala Superbowl) este programată în prima decadă din luna iulie 2014, locaţia nefiind încă stabilită. Conform obiceiului, cu o zi înainte de finala mare se va disputa finala mică pentru medaliile de bronz a CNFA 2014.

 “Cluj Arena”, gazda uneia din semifinale

E posibil ca pe “Cluj Arena” să se dispute una din semifinale, asta în cazul mai mult ca sigur că echipa din Cluj va ocupa unul din primele două locuri în grupa Nord-Vest. Cluj Crusders este, cu cele patru finale jucate, din care două câştigate (2012 şi 2013), cea mai titrată echipă din campionatul României de fotbal american. În opinia lui Andrei Antonescu, unul dintre cei mai experimentaţi jucători clujeni, cel mai dificil adversar pentru Cluj Crusaders în drumul spre a cincea finală şi al treilea titlu naţional este Timişoara-89 ers, finalista de anul trecut, tocmai adversara de peste două săptămâni a clujenilor în conferinţa Nord-Vest.

Mai jos puteți urmări o galerie foto realizată de Dan Bodea:

[nggallery id=416]

Distribuie:

Postaţi un comentariu