FOTO/1.300 de concurenţi au venit la Cluj cu gândul la Rio

Peste 1.300 de persoane, dintre care peste 150 sunt străini, au participat, sâmbătă şi duminică, la BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running şi la NapoCup XCO, două competiţii înscrise în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) şi în care competitorii pot acumula puncte pentru Olimpiada de la Rio.

Organizatorul evenimentului, Kertesz Levente, fondatorul Asociaţiei Clujul Pedalează, spune că în acest an a fost înregistrat un număr record de străini, deoarece competiţiile sunt înscrise în calendarul internaţional: „Am ajuns la ediţia a 5-a a Maratonului Făgetului, care de doi ani se numeşte BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running, powered by Vodafone& Banca Transilvania. O noutate pentru anul acesta este faptul că pentru prima dată Maratonul Făgetului este înscris în calendarul internaţional de competiţii, astfel că am avut o participare internaţională numeroasă. Dacă anul trecut am avut la categoria Elite 9 participanţi, dintre care 7 din România, anul acesta am avut doar la masculin 42 de participanţi, din care 7 doar din România, iar la fete am avut 17 concurente, dintre care 3 din România. Am avut peste 1.300 de ciclişti şi peste 300 de alergători montani. Sâmbătă a fost NapoCup XCO, un concurs de cross country, era o etapă de calificare la olimpiadă. Şi acolo am avut o participare numeroasă. Dacă în mod normal la un concurs de cross country participă în jur de 100 de persoane, aici au fost aproape 300 de persoane şi şi aici a fost o participare numeroasă la categoria Elite”.

Pe lângă cei din România, au fost concurenţi din Polonia, Germania, Franţa, Italia, Ungaria, Ucraina, Marea Britanie, Grecia, dar că au fost şi foarte mulţi participanţi la categoria amatori, peste 60 numai din Ungaria.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu