Fotbal / Victorie de palmares

Fanni Vago (foto, cu numărul 7) a marcat de trei ori în poarta formaţiei Hiberbians, în victoria campioanei României, scor 5-0, în Champions League / Foto: Dan Bodea

Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, a învins cu 5-0 pe Hibernians Malta, într-un meci pe care-l putea câştiga la un scor cel puţin dublu. Deşi se părea că Olimpia va câştiga la un scor fluviu meciul cu maltezele, mai ales după deschiderea rapidă de scor, gol Andreea Voicu, în minutul 6, clujencele s-au întrecut în ratări, dar mai ales în acţiuni individuale sortite eşecului, în faţa unor jucătoare oaspete destul de rudimentare, care nu avut alt scop decât limitarea scorului.

Şi astfel, în loc să intre la cabine cu un avans de trei-patru goluri diferenţă, “olimpicele” au trebuit să se mulţumească doar cu 2-0 la pauză, urmare a reuşitei lui Fanni Vago, care a majorat scorul în prelungirile reprizei (min. 45+1). Introducerile în teren, încă din primul minut al reprizei secunde , ale Mariei  Ficzay şi Ştefaniei Vătafu, iar mai târziu, a Andreei Corduneanu, au dinamizat şi ordonat jocul clujencelor.

Iar rezultatul s-a văzut imediat şi pe tabela de marcaj, Fanni Vago reuşind dubla la doar cinci minute de la reluare. Mara Bâtea urcă scorul la 4-0 în minutul 70, pentru ca zece minute mai târziu, Fanni Vago să-şi încununeze cea mai eficientă evoluţie de când a venit la Olimpia, cu încă un gol. De remarcat, că internationala maghiară este prima stranieră care a marcat pentru o echipă de fotbal feminin din Cluj în Liga Campionilor!

Olimpia Cluj (antrenori, Mirel Albon, Iulian Szekely, Daniel Gherasim), a evoluat în următoarea alcătuire: Mirela Ganea – Adina Giurgiu, Corina Corniciuc (’46 Maria Ficzay), Christine Manie, Anita Pinczi (’70 Andrea Corduneanu) – Ioana Bortan, Mihaela Ciolacu – Mara Bâtea, Alexandra Iuşan (’46 Ştefania Vătafu), Andreea Voicu – Fanni Vago.

Cum în celălalt meci al grupei, irlandezele de la Raheny United au învins cu 2-0 NSA Sofia, campioana Bulgariei, şansele Olimpiei Cluj de a se califica în 16-imile Ligii Campionilor s-au micşorat considerabil. Doar printr-o  minune şi jocul rezultatelor din cele opt grupe ale preliminariilor, fetele de la Olimpia Cluj pot merge mai departe.

Programul şi rezultatele grupei preliminare de la Cluj:
Sâmbătă, 9 august 2014: NSA Sofia – Hibernians Malta    5-0
Sâmbătă, 9 august 2014: Olimpia Cluj – Raheny United    1-2
Luni, 11 august 2014: NSA Sofia – Raheny United    0-2
Luni, 11 august 2014: Olimpia – Hibernians Malta    5-0
Joi, 14 august, în ultima zi a turneului se vor disputa meciurile:
de la ora 18.00, pe Cluj Arena: Olimpia Cluj – NSA Sofia
de la ora 18.00, pe Clujana: Raheny United – Hibernians Malta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu