FOTBAL / „U” a transferat un mijlocaş crescut de Twente şi Heerenveen

Faysal este al şaptelea jucător adus de "U" în această vară

Universitatea Cluj şchioapătă vizibil în acest sezon. „Şepcile roşii” au pierdut prima bătălie din acest sezon, cea cu Petrolul, scor 0-1. Jocul modest prestat de „studenţi” i-a îngrijorat nu numai pe fani, ci şi pe Ionel Ganea. Tehnicianul a cerut conducerii clubului întăriri pentru a putea face faţă Ligii I, iar oficialii s-au conformat. Primul sosit la Cluj e mijlocaşul Faysal Shayesteh. Fotbalistul de 22 de ani şi-a terminat junioratul la SC Heerenveen, iar ultima dată a evoluat la bulgarii de la Etar 1924, unde a bifat zece meciuri şi un gol. În carieră, Shayesteh a îmbrăcat şi tricoul celor de la Twente, în perioada 2009-2010. Afgano-olandezul poate evolua pe toate poziţiile la mijlocul terenului, inclusiv şi ca al doilea vârf. Faysal e cotat la 150.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermakt.de. „Am jucători care au venit mai târziu şi nu sunt la punct cu pregătirea fizică, de aceea au intrat pe final sau au jucat mai puţin. Mai am nevoie de încă doi-trei fotbalişti, am mai spus-o. Ne trebuie întăriri la mijloc şi pe benzile terenului”, a declarat Ganea la finalul jocului cu Petrolul.

„Ganezu’” a pus eşecul în faţa ploieştenilor şi pe seama diferenţei valorice dintre cele două echipe. „Cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil, dar având în vedere faptul că ei au tras anul trecut la cupele europene şi că au avut mai multe meciuri oficiale ca noi, poate că e explicabilă înfrângerea. Nu ştiu dacă programul competiţional este unul greu, până la urmă va trebui să jucăm cu toate echipele”, a punctat tehnicianul universitarilor.

Dezamăgit de Odiaka

Universitatea a transferat şapte jucători în această vară. Venirile lui Cristocea, Săndulescu, van Doten şi Odiaka nu au adus însă un plus de prospeţime şi clarviziune în jocul formaţiei clujene. Ultimul a intrat pe teren în startul reprizei secunde, dar s-a făcut remarcat abia în prelungirile partidei. Franco-nigerianul a ratat şansa egalării, mingea reluată de acesta, din preajma careului mic, fiind blocată excelent de Pecanha (’91). Ganea are însă aşteptări mult mai mari de la atacantul „şepcilor”. „Păcat că nu au marcat. Odiaka a avut o ocazie uriaşă de a egala, însă nu a reuşit. Aştept mult mai multe de la atacanţi”, a precizat fostul internaţional român.

[stextbox id=”custom” caption=”Duel cu Oţelul”]

Clujenii vor avea o misiune dificilă şi în etapa viitoare, când vor juca pe terenul Oţelului, pregătită de Ionuţ Badea, fostul tehnician al „studenţilor”. La echipa gălăţeană a ajuns în această vară şi Ionuţ Boşneag, dat afară de la „U” de Ionel Ganea. Cum Grahovac a fost exclus din lot, goalkeeper-ul de 31 de ani are şanse mari să apere buturile campioanei din 2011 chiar în meciul de sâmbătă cu „şepcile roşii”. „Ne aşteaptă o deplasare foarte grea la Galaţi, dar pentru noi toate deplasările vor fi dificile. Trebuie să muncim mult mai mult”, a susţinut Ganea.

[/stextbox]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu