Fotbal / Trei din trei plus 1

Adus în această vară din liga a II-a a Portugaliei, Guima a marcat, joi, primul gol în tricoul CFR-ului, în returull cu Jagodina din Liga Europa / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti au depăşit faza turului 2 preliminar din Liga Europa, respectiv Liga Campionilor şi, alături de Astra Giurgiu vor reprezenta România în etapa superioară a competiţiilor continentale intercluburi. După ce Steaua a eliminat campioana Norvegiei, Stomgosdet Dramen, din Champions League, joi seara a venti rândul celor de la Petrolul, respectiv CFR să facă pasul înainte.

Prahovenii au trecut mai uşor decât se aşteptau de albanezii de la Flamurtarii Vlora. După 2-0 la Ploieşti, Mutu şi colegii lui au învins cu scorul de 3-1 oponenta din Albania şi vor evolua în turul 3 preliminar în compania vicecampioanei Cehiei, Victoria Plzen. Cea mai disputată partidă a avut loc la Jagodina, între echipa din localitate, locul 3 în ultima ediţie de campionat din Serbia şi CFR Cluj.

0-0 a arătat tabela de marcaj la finalul partidei tur din Gruia şi totuşi, vişinii poneau favoriţi în returul cu Jagodina. Gazdele au atacat înca din prima repriză, căutând golul care să le păstreze vii speranţele de calificare. Felgueiras a fost de neînvins, iar cele trei mari ocazii de gol ale sârbilor au punctat doar în statistici.

Şi repriza a doua s-a jucat în aceleaşi coordonate, cu Jagodina atacând disperat, fără luciditate, poarta clujenilor. De partea cealaltă Vasile Miriuţă şi-a aşezat echipa suficient de defensiv încât să oprească cele mai multe dintre intenţiile ofensive ale gazdelor. În minutul 81 Guima a marcat unicul gol al partidei, după o învălmăşeală în careul celor de la Jagodina.

Reuşita portughezului trimite echipa clujeană în turul 3 preliminar din Liga Europa, acolo unde vişinii vor înfrunta o fostă campioană a URSS, Dinamo Minsk. Partida Tur dintre cele două formaţii se va disputa, joi, 31 iulie, pe terenul echipei baltice.

Distribuie:

Postaţi un comentariu