Fotbal / Steaua şi Astra dau de greu în Europa

Steaua şi Astra Giurgiu vor juca primele meciuri în grupele Europa League la data de 18 septembrie

Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu şi-au aflat adversarele din grupele Europa League. Eliminaţi ruşinos din Liga campionilor steliştii nu a rămas de tot fără noroc. Roş-albaştrii au nimerit într-o grupă (J) accesibilă în din care mai fac parte Dinamo Kiev, Rio Ave și Aalborg. Campionii României se vor întoarce la Kiev unde au reușit ultima victorie în Champions League, tocmai în 2006, când au surclasat campioana Ucrainei cu scorul de 4 – 1.

Atunci Dică a fost eroul meciului, acum se va întoarce pe stadionul pe care a scris istorie, dar nu în teren ci din postura de antrenor secund. Dinamo Kiev e pe locul 3 în Ucraina după patru etape şi au un lot evaluat la 116 milioane de euro. Portughezii au ajuns direct în grupele Europa League iar în campionat merg ceas. Au două victorii la scor în tot atâtea meciuri oficiale. În schimb Aalborg, campioana Danemarcei, are un start foarte slab de sezon.

Au un singur succes după 5 etape și ocupă sunt abia pe locul 7 în campionat. Pentru Astra, Salszburg este de departe cel mai incomod adversar. Austriecii defilează în campionat și au un colaveraj incredibil. 29 de goluri marcate și doar unul primit în primele 6 meciuri în campionatul Austriei. Celtic Glosgow e încă o forță chiar dacă au fost eliminaţi din Liga Campionilor. Scoțienii au în palmares 45 de titluri de campioni și o finală de Cupa UEFA caștigată. Ultimul adversar sunt croații de la Dinamo Zagreb, echipa care a eliminat-o pe Petrolul din play-off Europa League. Cele două echipe româneşti vor disputa primele meciuri la data de 18 septembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu