Fotbal /Liga I revine cu un duel istoric: Cluj vs Bucureşti

"U" Cluj încearcă imposibilul în etapa a XI-a din Liga I de fotbal, o victorie în Ghencea / Foto: Dan Bodea

A doua pauză competiţională din Liga I s-a încheiat doată cu meciurile echipei naţionale a României din preliminariile pentru Europeanul din Franţa. Începând cu wekendul acesta urmează ne îndreptăm atenţia spre runda a XI-a a actualei ediţii de campionat. Una care se anunţă plină de evenimente şi care propune unul duel ce nu se va sfârşi niciodată: Cluj vs Bucureşti. Una dintre cele mai atractive confruntari va avea loc pe arena Dr Constantin Rădulescu, între CFR Cluj și Dinamo.

„Câinii” nu vor avea viață ușoară, sâmbătă, în fieful grupării feroviare care a avut cel mai surprinzător traseu din acest campionat. Statistic vorbind, în „era Paszkany” Dinamo se laudă cu doar 2 victorii în Gruia. A doua zi, duminică, Steaua va primi vizita universităţii Cluj, într-una dintre cele mai interesante confruntări ale rundei a XI-a.

Bătălia dintre Steaua şi ”U” şi-a consumat primul episod în 1947, când echipa din capitală se numea ASA. George Ogăraru merge ca adversar în Ghencea, arena pe care s-a lansat în fotbal şi unde a obţinut marile performanţe din cariera lui sportivă. „Şepcile roşii” aşteaptă revanşa în faţa Stelei de 7 ani. În ultimele 9 întâlniri directe, clujenii au pierdut de fiecare dată în faţa „roş-albaştrilor” în prima ligă.

Etapa începe însă, vineri, cu o partidă de totul sau nimic pentru CSMS Iaşi, singura trupă fără victorie în acest sezon. Fotbaliştii din Copou o vor înfrunta pe FC Botoşani, o revelaţie de până acum în Liga I. Dacă vreţi putem numi acest meci un derby al Moldovei. Tot vineri, Rapid va găzdui partida cu FC Braşov. „Stegarii” au renăscut sub conducerea lui Adrian Szabo, iar Marian Rada,   se află în căutarea primei sale victorii la a 7-a revenire pe banca giuleştenilor.

Sâmbătă, alte două partide atrag toate privirile. Viitorul va evolua împotriva Oţelului, la Chiajna, în deschiderea unei seri fotbalistice care va continua cu Pandurii Tîrgu Jiu – ASA Tîrgu Mureş. Acesta va fi practic primul duel echilibrat de sâmbătă. Cristi Pustai îşi va întâlni fosta echipă, pe care a calificat-o nu demult în grupele Europa League. Duminică, Concordia lui Şumudică se va deplasa la Craiova. O contracandidată la retrogradare, iar Gaz Metan Mediaş va încerca să profite de instabilitatea din tabăra Astrei Giurgiu. Va fi partida de debut al lui Oleg Protasov pe banca vicecampioanei.

Liga I, etapa a XI-a, (vineri, 17 octombrie)
CSMS – FC Botoșani
Rapid – FC Brașov
Sâmbătă, 18 octombrie
Viitorul – Oțelul
Pandurii – ASA
CFR – Dinamo
Duminică, 19 octombrie
CSU – Concordia
Gaz Metan – Astra
Steaua – ”U” Cluj
Luni, 20 octombrie
Petrolul – Ceahlăul

Distribuie:

Postaţi un comentariu